dinsdag 5 januari 2021 / De Financiële Telegraaf / Eva Krebben / DFT Duurzaamheid Familiebedrijf Huidverzorging Ondernemen Reststromen Startup Telegraaf

Print / HART VOOR DE ZAAK

Tomaten in je dagcrème

AMSTERDAM - Huidverzorging op basis van groenten. Afgelopen november lanceerden zussen Angela en Cathy Ursem Food for Skin. "Iedereen weet dat groenten goed voor je lichaam zijn, maar ze worden nog relatief weinig gebruikt in huidverzorgingsproducten", vertelt Angela.

Het idee om olie die wordt verkregen uit groenten(zaden) als basis voor de verzorgingslijn te gaan gebruiken voelt voor de zussen heel logisch. "Wij geloven dat steeds meer mensen, net als wij, behoefte hebben aan transparantie. De huidverzorgingsmarkt mag dan al overvol zijn, goede pure producten met herkenbare ingrediënten zijn er nog veel te weinig."

Het assortiment van Food For Skin bestaat uit een cleanser op basis van wortel, een crème op basis van tomaat, en drie (leeftijdsafhankelijke) serums op basis van komkommer, pompoen of avocado. "Volgens sommige merken heeft elk stukje van je gezicht een ander product nodig, maar daar geloven wij niet in. Wij maken ook geen onderscheid tussen producten voor mannen en vrouwen. Een huid is een huid en die werkt voor iedereen hetzelfde."

Restanten
Het merk maakt waar mogelijk gebruik van reststromen. "Onze tomatenolie wordt verkregen uit de restanten van een Italiaanse tomatensausfabrikant en onze avocado-olie uit Ethiopische avocado's die niet mooi genoeg zijn voor de verkoop."

De producten zijn naast goed voor de huid, ook goed voor het milieu. "We maken vanzelfsprekend geen gebruik van microplastics", benadrukt Angela. "En onze potjes en flesjes zijn van glas. We zijn nog op zoek naar een duurzaam alternatief voor het plastic pompje op onze flesjes."