Artikelen in 'Online' - X
/1671.jpg
vrijdag 15 november 2013 / Telegraaf.nl/Stop de Crisis

Online / Stop de Crisis

Geld als ruilmiddel

“Succes gaat niet alleen om geld. Gelukkig beginnen steeds meer mensen dat te beseffen.” Willemijn Verloop, bekend als oprichtster van War Child, houdt zich de laatste jaren voornamelijk bezig met sociaal ondernemen. Ze vertelt waarom zij denkt dat sociale ondernemingen de toekomst hebben.

/4821.jpg
donderdag 29 juli 2021 / Business Insider

Online / BETTER CAPITALISM

Fairtrade Original bouwt al sinds 1959 lokale handelsketens in verre landen: "Wij willen eerlijk eten en drinken bereikbaar maken voor iedereen."

Producten uit verre landen hier introduceren en zo lokale handelsketens ontwikkelen waar de plaatselijke bevolking profijt van heeft. Fairtrade Original doet het al sinds 1959. Bijna iedereen kent het Nederlandse merk wel uit de supermarkt, maar toch wordt het nog weleens verward met het gelijknamige fairtrade-keurmerk.

Managing Director Steven van Wijk legt aan Business Insider nog eens het verschil uit.

/4824.jpg
woensdag 28 juli 2021 / Business Insider

Online / BETTER CAPITALISM

De startup Crazy about Eggs verkoopt duurzame eieren via een abonnement: "Wij willen mensen bewust maken van de herkomst."

In Nederland consumeren we ieder jaar drie miljard eieren. Dat betekent dat we per persoon jaarlijks tussen de 200 en 240 eieren eten, legt Jeroen Janssen van de startup Crazy About Eggs uit. “En hoewel we onszelf tegenwoordig steeds vaker als bewuste consument bestempelen, weet bijna niemand waar die eieren precies vandaan komen.”

/4827.jpg
donderdag 22 juli 2021 / Business Insider

Online / BETTER CAPITALISM

Mineraalwater bijvullen in de supermarkt of op kantoor: deze jonge ondernemers willen zo plasticgebruik terugdringen

Technologie gebruiken om gezond drinkwater te realiseren. Dat is wat Marnix Stokvis en Marc van Zuylen doen met hun bedrijf Aquablu. “Wij willen innovatie brengen in een markt die lang heeft stilgestaan.” Sinds 2016 bouwt het bedrijf slimme waterzuiveringssystemen voor de consumentenmarkt. Met watertappunten voor in de supermarkt en op kantoor maken de ondernemers nu de stap naar een ander businessmodel onder de naam Aquablu Refill.

/4830.jpg
maandag 12 juli 2021 / Business Insider

Online / BETTER CAPITALISM

Deze startup wil bedrijven helpen met hun MVO-strategie: "Bomen planten is supergoed, maar je kunt veel meer doen dan dat."

Een scan om de sociale en duurzame drijfveren van je werknemers in kaart te brengen. Bij seepeople geloven ze dat het een goede manier is voor werkgevers om hun MVO-strategie (maatschappelijk verantwoord ondernemen) vast te leggen of bij te stellen. “Sociaal en duurzaam ondernemen zijn termen die tegenwoordig vaak vallen, maar in de praktijk komt er ondanks goede bedoelingen toch niet altijd heel veel van terecht”, ziet oprichter Marnix Geus

/4637.jpg
donderdag 26 maart 2020 / Business Insider

Online / BUSINESS INSIDER

Zo word je een B Corp

Duurzaamheid is iets waar geen zichzelf respecterend bedrijf tegenwoordig meer omheen kan. Maar je hebt duurzaam en duurzaam. Waar sommige ondernemingen genoegen nemen met groene stroom streven andere bedrijven naar het verwerven van een duurzaam keurmerk.

 

Het B Corp-certificaat is zo’n keurmerk. B Corps (kort voor Benefit Corporations) staan internationaal hoog aangeschreven als bedrijven die hun producten of diensten inzetten voor een betere wereld.

/4640.jpg
dinsdag 7 januari 2020 / Business Insider

Online / BUSINESS INSIDER

Werken in het komende decennium: deze 5 vaardigheden heb je nodig om succesvol te zijn

In 2030 zou jouw baan zomaar niet meer kunnen bestaan. Volgens een rapport van adviesbureau McKinsey zouden tegen die tijd meer dan 800 miljoen werknemers wereldwijd ingeruild kunnen zijn voor robots. Nu werkplekken in een steeds hoger tempo digitaliseren is het voor werknemers dus zaak om zich onmisbaar te maken.

/1677.jpg
zaterdag 1 maart 2014 / thedigitalistas.com

Online / So deliciously Sophie

Date & Nut bars

I always get a bit hungry around eleven in the morning. Breakfast seems ages ago but lunch is still two hours away. To prevent myself from munching on the candies on my colleague’s desk or a chocolate bar from the vending machine, I bring my own relatively healthy and very delicious date & nut bars to the office.

/2638.jpg
zaterdag 8 februari 2014 / thedigitalistas.com

Online / So deliciously Sophie

Spicy Herbs and Beef Salad

Asian food is my comfort food. Most dishes originated in the Far East are quick and simple to make, the flavours and ingredients are pure and light and I also love the kick the spices give. They revive me.

/1675.jpg
donderdag 30 januari 2014 / Telegraaf.nl/Stop de Crisis

Online / Stop de Crisis

Gekke groenten in de soep

Naar schatting bereikt 5 tot 10 procent van alle groente en fruit in ons land de consument niet omdat ze te krom zijn, te klein, niet de juiste kleur hebben of op een andere manier afwijkend zijn. De onderneemsters achter Kromkommer vinden dit belachelijk en maken zich daarom hard tegen voedselverspilling en vóór ‘gekke groenten’.

/1673.jpg
woensdag 18 december 2013 / Telegraaf.nl/Stop de Crisis

Online / Stop de Crisis

Spullen lenen van de buren

Wat als je een schilderij op wil hangen maar geen boormachine hebt? Je zou er een kunnen kopen maar je kunt er ook een lenen. Van de buurman bijvoorbeeld.

/1674.jpg
woensdag 11 december 2013 / Telegraaf.nl/Stop de Crisis

Online / Stop de Crisis

Pompoensoep van de buurvrouw

Marieke Hart en haar man Jan Thij Bakker roken als zij in hun tuin zaten, zulke lekkere geuren uit de keuken van hun buurvrouw komen dat ze op een dag besloten de stoute schoenen aan te trekken en te vragen of ze mochten proeven.