Artikelen in 'Print' - X
/5015.jpeg
vrijdag 22 juli 2022 / De Financiële Telegraaf

Print / Zomerreeks DFT 'Tegen de stroom in'

Trouw aan het ambacht

Wie Slagerij Ten Wolde aan de Amsterdamse Maasstraat binnenkomt, lijkt een stap terug te doen in de tijd. Het hout op het plafond, de witte tegels aan de wand en een bescheiden vitrine doen denken aan de slagerijen die vroeger in elke winkelstraat zaten. Sinds begin dit jaar is de zaak echter in handen van de 35-jarige Arend ten Wolde. De ’ouderwetse uitstraling’ van de slagerij past precies bij wat hij voor ogen heeft. „Ik wil het ambacht terugbrengen in dit vak.”

/5011.jpg
dinsdag 21 juni 2022 / De Financiële Telegraaf

Print / DFT Ondernemen

Talent zelf opleiden

Stagiairs. Dat zijn toch goedkope arbeidskrachten die je de rotklussen kunt laten doen? Hoewel veel bedrijven er nog steeds zo tegenaan kijken, is het faciliteren van stages juist in deze krappe arbeidsmarkt een uitstekende manier om personeel te vinden. Maar dan moet je het wel goed doen.

/5010.jpg
dinsdag 31 mei 2022 / De Financiële Telegraaf

Print / DFT ONDERNEMEN

Ondernemers lopen aan tegen wat er mag

Afval is een probleem waar praktisch alle ondernemers mee te maken hebben. Op weg naar een circulaire economie wordt iedereen gedwongen bewust na te denken over het gebruik van materialen en grondstoffen, en de reststromen. Deze ondernemers gingen een stap verder en maakten afval tot hun businessmodel. Hoewel de vraag naar hun producten gestaag groeit, lopen de wet- en regelgeving niet altijd in de pas.

/5009.jpg
dinsdag 3 mei 2022 / De Financiële Telegraaf

Print / DFT ONDERNEMEN

Pijn aan de pomp is een gat in de markt

Nu de brandstofprijzen zo stijgen en er weinig zicht is op een significante daling in de nabije toekomst, hebben LPG-inbouwstations
– garages waar benzineauto’s worden omgebouwd om op LPG ofwel autogas te rijden – het druk.

/5008.jpg
dinsdag 12 april 2022 / De Financiële Telegraaf

Print / DFT Ondernemen

Lokale boeren leren oer-Hollandse ambacht

Nederlandse kaas in Colombia. Het klinkt misschien niet meteen als een gouden formule, maar Tobias Rijnsdorp uit Gouda timmert er hard mee aan de weg onder de naam HolaAndes. Inmiddels realiseerde hij twee kaasmakerijen in het Zuid-Amerikaanse land en twee restaurant sin de hoofdstad Bogota.

/4889.jpg
dinsdag 15 februari 2022 / De Financiële Telegraaf

Print / DFT Ondernemen

Prettig thuiswerken

Ook nu het thuiswerkadvies komt te vervallen, blijven veel werkgevers hun personeel de mogelijkheid bieden om (deels) vanuit huis te werken. Naast voordelen zoals het wegvallen van reistijd en een betere werk-privébalans, zitten er nadelen aan hybride werken. Zo laat de thuiswerkplek van werknemers nog wel eens te wensen over, kan het gebrek aan contact met collega's eenzaam zijn en is het voor werkgevers lastiger te peilen of werknemers nog wel goed in hun vel zitten. Nieuwe concepten nemen deze nadelen weg.

/4890.jpg
dinsdag 1 februari 2022 / De Financiële Telegraaf

Print / DFT Ondernemen

Zo lok je personeel

Bedrijven die zoeken naar werknemers komen niet meer weg met het plaatsen van een standaard vacature. Nu de banen voor het oprapen liggen, wagen steeds meer werkgevers zich aan creatieve manieren om personeel te werven.

/4891.jpg
dinsdag 18 januari 2022 / De Financiële Telegraaf

Print / DFT Ondernemen

Steeds meer merken beginnen eigen leaseconcept

Gebruiken in plaats van bezitten. Het is een concept dat steeds populairder wordt. Consumenten kiezen er vaker voor om spullen te huren in plaats van te kopen. Ondernemers spelen op die trend in, onder meer door hun producten te verhuren. Maar daar komt wel heel wat bij kijken.

/4850.jpg
dinsdag 2 november 2021 / De Financiële Telegraaf

Print / STARTER VAN DE WEEK

Kledingindustrie blootgelegd

Steeds meer consumenten willen niet langer gedachteloos spotgoedkope kleding kopen, maar ook weten waar hun aankopen vandaan komen. Daarom willen steeds meer kledingmerken hun klant vertellen door wie en waarvan broeken en truien precies gemaakt zijn. De Amsterdamse start-up Tex Tracer verzamelt en verifieert dit.

/4848.jpg
dinsdag 15 juni 2021 / De Financiële Telegraaf

Print / STARTER VAN DE WEEK

Mooi genoeg om in het zicht te hangen

Blusdekens. Bijna iedereen heeft er wel eentje in huis, maar lang niet iedereen weet precies waar die deken ligt. Logisch, want een blusdeken is vast niet het mooiste object in je interieur, maar het is wel belangrijk dat je ‘m snel kunt vinden op het moment dat het nodig is.

/4849.jpg
dinsdag 15 juni 2021 / De Financiële Telegraaf

Print / HART VOOR DE ZAAK

Bonen als basis voor vleesvervangers

Wie aan vleesvervangers denkt, denkt veelal aan soja en misschien aan zeewier, insecten of lupine. Bonen worden daarbij vaak over het hoofd gezien, maar dat is volgens Michael Luesink van BOON, heel erg onterecht. “Van bonen kun je niet alleen ontzettend veel lekkere dingen maken, ze zijn ook rijk aan eiwitten én we kunnen ze heel goed telen hier in Nederland.”

/4847.jpg
dinsdag 4 mei 2021 / De Financiële Telegraaf

Print / STARTER VAN DE WEEK

Nu al een cadeau kopen voor over 30 jaar

Een cadeau van je overleden opa en oma op je 18e verjaardag of ieder jaar op jullie trouwdag een wijnfles met een kaartje erbij van goede vrienden.. De Amsterdamse startup Future Present maakt het mogelijk dierbaren over een tijd, misschien wel tientallen jaren, te verrassen met een persoonlijk cadeau.

 

/4846.jpg
dinsdag 13 april 2021 / De Financiële Telegraaf

Print / HART VOOR DE ZAAK

Gezonde snelle start met havermout

Ontbijten met havermout; steeds meer mensen doen het. Een bordje pap in de ochtend is makkelijk, snel en gezond. Maar een beetje variatie qua ontbijt is ook wel fijn, vond Sophie van Felius. Ze bedacht kant-en-klare biologische havermoutmixen.

/4845.jpg
dinsdag 6 april 2021 / De Financiële Telegraaf

Print / STARTER VAN DE WEEK

Betaalbaar door lelijke avocado's

Gezonde bakolie van geperste avocado´s. Soilmates hoopt er een revolutie mee te ontketenen in de keuken. De olie die ondernemers Dave le Roux, Jasmijn Rijcken en Sander Breedveld onlangs op de markt brachten, kan warmer worden gemaakt dan andere plantaardige oliën zonder haar voedingswaarde te verliezen.

/4844.jpg
dinsdag 23 februari 2021 / De Financiële Telegraaf

Print / STARTER VAN DE WEEK

Proefpakket met kinderbrillen

Er is de afgelopen jaren veel veranderd in de brillenwereld. Wie als volwassene een bril nodig heeft, is tegenwoordig niet meer veroordeeld tot de opticien om de hoek; nieuwe spelers in de markt bieden hun monturen en service online aan en openen soms ook eigen stores. Op het gebied van kinderbrillen gebeurde er echter nog weinig. Tot nu: Jasmine Bongaerts en Marieke Kolleman lanceerden begin dit jaar het online kinderbrillenmerk Junior & Junior.

/4842.jpg
dinsdag 9 februari 2021 / De Financiële Telegraaf

Print / STARTER VAN DE WEEK

Sexy luisterverhalen voor vrouwen

Een abonnement op kwalitatieve opwindende verhalen. Eva de Visser introduceert dit concept in Nederland met het erotische luisterplatform Rouze. Voor een klein bedrag per maand kunnen abonnees onbeperkt luisteren naar sexy verhalen die worden geschreven door professionele tekstschrijvers en bekende auteurs.

/4700.jpg
dinsdag 26 januari 2021 / De Financiële Telegraaf

Print / STARTER VAN DE WEEK

Escaperoom van plek bevrijd

Een kruising tussen een escaperoom en een videogame. Zo kun je volgens ondernemer Gerben van Leeuwen de X-Cube het beste beschrijven. Samen met zakenpartner Martin van der Meer bedacht hij het concept. Het eerste exemplaar staat sinds begin december in de foyer van Theater Koningshof in Maassluis.

/4699.jpg
dinsdag 19 januari 2021 / De Financiële Telegraaf

Print / HART VOOR DE ZAAK

Van oude sportschoenen tot nieuwe sneakers

Sportschoenen en sneakers zijn heel populair. Maar wat gebeurt ermee als we ze weggooien? David Uijttewaal en Danny Pormes ontwikkelden met Fast Feet Grinded een proces om gebruikte sportschoenen te recyclen, sinds kort tot een volledig nieuwe sportschoen.

/4696.jpg
dinsdag 12 januari 2021 / De Financiële Telegraaf

Print / STARTER VAN DE WEEK

Podcasts op bestelling

Podcasts worden steeds populairder. Het aantal podcastluisteraars van 25 jaar en jonger op Spotify verdubbelde het afgelopen coronajaar, maakte het platform onlangs bekend. Onder millennials en 35-plussers groeide het aantal zelfs met respectievelijk 70% en 78%. Koos Tervooren en Frank Kromer bedienen deze trend met hun podcastagency Microphone Media.

/4695.jpg
dinsdag 5 januari 2021 / De Financiële Telegraaf

Print / HART VOOR DE ZAAK

Tomaten in je dagcrème

Huidverzorging op basis van groenten. Afgelopen november lanceerden zussen Angela en Cathy Ursem Food for Skin. "Iedereen weet dat groenten goed voor je lichaam zijn, maar ze worden nog relatief weinig gebruikt in huidverzorgingsproducten", vertelt Angela.

Toon meer berichten