Artikelen in 'Print' - X
/4693.jfif
dinsdag 15 december 2020 / De Financiële Telegraaf

Print / STARTER VAN DE WEEK

'Eén gesprek kan al heel veel opleveren'

Coaching is populair. Steeds meer mensen schakelen een coach in om zich te ontwikkelen op professioneel of persoonlijk vlak. Toch voelt hulp zoeken bij een dilemma, vraag of de wens om te groeien voor velen nog als een grote stap. Onderneemster Eva Ghysels wil deze drempel wegnemen met haar platform Jouw Meedenker.

/4692.jpg
dinsdag 1 december 2020 / De Financiële Telegraaf

Print / HART VOOR DE ZAAK

Speelgoed delen via abonnement

Een abonnement op duurzaam speelgoed. Ondernemer Michiel de Kloet van Kiddos Toys Club denkt daar niet alleen kinderen, maar ook jonge ouders heel gelukkig mee te maken. "Wij helpen voorkomen dat je huis vol speelgoed ligt waar niet mee wordt gespeeld."

/4691.jpg
dinsdag 17 november 2020 / De Financiële Telegraaf

Print / HART VOOR DE ZAAK

Kauwen op tandpasta voor minder afval

Jaarlijks komen miljarden tubes tandpasta op de afvalberg terecht. Daarnaast zijn reguliere tandpasta's vaak gevuld met microplastics, vulmiddelen, kunstmatige aroma's, kleurstoffen en chemische zoetstoffen. Tandpastatabletten vervangen reguliere tandpasta en leveren minder afval op. Ondernemers Annejan Hille Ris Lambers en Jonathan Berhani van Hapy Tabs zijn ervan overtuigd dat een grote groep consumenten hun badkamer op die manier duurzamer kan maken

/4643.jpg
dinsdag 27 oktober 2020 / De Financiële Telegraaf

Print / HART VOOR DE ZAAK

Verstelbare en duurzame lingerie

Eva van Schijndel begon haar eigen lingeriemerk uit frustratie. “Steeds als ik een nieuwe bh kocht, zat deze al snel niet meer goed”, vertelt de oprichtster van Savara Intimates. “En ik wist dat ik niet de enige was met dit probleem. Ik groeide op met twee zussen, en samen met mijn moeder hadden we misschien wel 100 bh’s in huis omdat we nooit echt tevreden waren.”

/4636.jpg
dinsdag 20 oktober 2020 / De Financiële Telegraaf

Print / STARTER VAN DE WEEK

Compleet andere kijk op keukens

Een keuken huren in plaats van kopen. De Brabantse start-up Chainable stelt voor een vast bedrag per maand hun keukens ter beschikking aan woningcorporaties en institutionele beleggers.
"Wij zorgen voor de service en het onderhoud. Aan het einde van de contractduur komen de complete keukens weer bij ons terug en kunnen we ze ergens anders plaatsen", vertelt mede-oprichter Simon Rombouts (26).

/4635.jpg
dinsdag 13 oktober 2020 / De Financiële Telegraaf

Print / HART VOOR DE ZAAK

Havermelk uit de koffiemachine

In de horeca kun je steeds vaker kiezen voor plantaardige melk bij je cappuccino of koffie verkeerd. Wie koffie haalt uit een koffieapparaat, had tot voor kort alleen de keuze uit koemelk. Astrid van Santen vond dat daar verandering in moest komen.

/4634.jpg
dinsdag 6 oktober 2020 / De Financiële Telegraaf

Print / STARTER VAN DE WEEK

Lokale winkels online helpen

Sinds de uitbraak van het coronavirus hebben Nederlanders meer sympathie voor lokale winkels. Uit onderzoek van creditcardbedrijf Mastercard blijkt dat zeven op de tien Nederlanders vaker bij kleine winkeliers shoppen. Desondanks is de concurrentie van online spelers groot. James Klymowsky en Stijn van Krimpen bieden retailers met Peddler een lokaal online platform waarmee ze hun zichtbaarheid en bereik kunnen vergroten.

/4633.jpg
dinsdag 29 september 2020 / De Financiële Telegraaf

Print / HART VOOR DE ZAAK

Falafel-balletjes van groente- en tuinafval

Falafel gemaakt van groente-reststromen. Met dat concept willen Ayuk Bakia (28) en Scifo Minnaard (24) laten zien dat duurzame keuzes niet ten koste hoeven te gaan van smaak en kwaliteit.

/4632.jpg
dinsdag 15 september 2020 / De Financiële Telegraaf

Print / STARTER VAN DE WEEK

App voor groepsrekening vecht zich door de coronacrisis heen

De campagne waarmee Splitt, een betaalapp speciaal voor groepen, Nederland wilde veroveren ging begin maart van start. Met een online video en doorvertalingen naar social media mikte de startup op het vergroten van zijn naamsbekendheid en het aantal gebruikers. Totdat een kleine twee weken later de coronacrisis alle grootste plannen in de war gooide.

/4630.jpg
dinsdag 25 februari 2020 / De Financiële Telegraaf

Print / HART VOOR DE ZAAK

Notitieboekjes van kleurplaten en rekentoetsen

Green Side geeft een andere definitie aan recyclen. De notitieboekjes van het merk worden gemaakt van enkelzijdig geprint papier. "Eén kant is weliswaar bedrukt maar de andere kant is nog goed te gebruiken", is de filosofie van oprichter Léon Polman.

/4629.jpg
donderdag 13 februari 2020 / De Financiële Telegraaf

Print / HART VOOR DE ZAAK

Eetbare confetti maakt feestje van afval

Confetti. Het maakt bijna iedereen vrolijk, maar de snippertjes van plastic of papier zijn kleine milieuvervuilers. Ida van Esch van Candy Converters bedacht een biologisch afbreekbaar alternatief dat eetbaar is én circulair.

/4628.jpg
dinsdag 11 februari 2020 / De Financiële Telegraaf

Print / STARTER VAN DE WEEK

Traditioneel uitzendbureau in moderne app

Digitale werkplatformen waar bedrijven tijdelijk personeel kunnen selecteren, inhuren, inplannen en verlonen zijn niet nieuw. Digitaal uitzendbureau Maqqie wil zich onderscheiden door gebruikers ook een sociaal vangnet te bieden.

/4627.jpg
dinsdag 14 januari 2020 / De Financiële Telegraaf

Print / STARTER VAN DE WEEK

Altijd een prachtige bos in huis

Bij kunstbloemen hebben veel mensen al snel een beeld van plastic takjes met lelijke bloemen op de tafel bij de snackbar of afhaalchinees. Dat het ook anders kan bewijst Joy Schreiner van Flowers of Joy met weelderige boeketten die nauwelijks van echt te onderscheiden zijn.

/4626.jpg
dinsdag 7 januari 2020 / De Financiële Telegraaf

Print / HART VOOR DE ZAAK

Geld besparen door slim te laden

De accu van een elektrische auto opladen op het moment dat de stroom het goedkoopst is. Dat is mogelijk met het slimme laadpaalplatform Jedlix dat vier jaar geleden begon onder de vleugels van energieaanbieder Eneco.

/4640.jpg
dinsdag 7 januari 2020 / Business Insider

Print / BUSINESS INSIDER

Werken in het komende decennium: deze 5 vaardigheden heb je nodig om succesvol te zijn

In 2030 zou jouw baan zomaar niet meer kunnen bestaan. Volgens een rapport van adviesbureau McKinsey zouden tegen die tijd meer dan 800 miljoen werknemers wereldwijd ingeruild kunnen zijn voor robots. Nu werkplekken in een steeds hoger tempo digitaliseren is het voor werknemers dus zaak om zich onmisbaar te maken.

/4625.jpg
dinsdag 10 december 2019 / De Financiële Telegraaf

Print / STARTER VAN DE WEEK

Op wereldreis in jacht op wielen

Aan de buitenkant is weinig bijzonders te zien aan de oude 4x4 legertrucks en brandweerwagens die in de loods van Epic Expedition Vehicles staan. Afgezien van de stoere uitstraling. Van binnen zijn de wagens één en al luxe. "Alles wat jij thuis ook hebt, zit erin", vertelt oprichter Bram van Hoek.

/4624.jpg
dinsdag 3 december 2019 / De Financiële Telegraaf

Print / HART VOOR DE ZAAK

Stadsbomerij kweekt op andermans grond

Een fruitboomkwekerij op geleende grond. Met dat concept begon Johan Smits twee jaar geleden zijn mobiele kwekerij. "Elk jaar ga ik op zoek naar mensen die een stuk van hun grond willen uitlenen waarop ik mijn bomen kan kweken."

/4623.jpg
donderdag 21 november 2019 / De Financiële Telegraaf

Print / STARTUP

Meer grip op je vaste lasten

Geld besparen via een slimme app die je direct kunt koppelen aan je bankrekening. Nu Dyme als een van de eerste fintech-start-ups een PSD2-vergunning heeft gekregen van De Nederlandsche Bank kunnen de oprichters dit idee uitrollen.

/4622.jpg
donderdag 7 november 2019 / De Financiële Telegraaf

Print / OP DE WERKVLOER

Zoeken naar de juiste vorm

Kitsch Kitchen is weer even terug in het straatbeeld van Amsterdam. Het kleurige woonaccessoire-label dat eind 2017 haar winkeldeuren sloot en verder ging als groothandel, heeft voor drie maanden een pop-up locatie betrokken. Tot groot genoegen van oprichtster Ingelies Straatemeier. "Ik merk weer hoe fijn ik het vind om direct contact te hebben met onze klanten."

/4621.jpg
dinsdag 5 november 2019 / De Financiële Telegraaf

Print / STARTER VAN DE WEEK

Trendloze kinderschoenen

Eigenlijk was Ellen Rijntjes (37) niet van plan 'om ooit weer iets met schoenen te doen'. Begin dit jaar lanceerde de onderneemster, die eerder verantwoordelijk was voor de schoenenlijn van modemerk Fabienne Chapot, desondanks het duurzame kinderschoenmerk Bear & Mees. "Dit is toch waar ik het meest blij van word."

Toon meer berichten