Artikelen in 'Print' - X
/4889.jpg
dinsdag 15 februari 2022 / De Financiële Telegraaf

Print / DFT Ondernemen

Prettig thuiswerken

Ook nu het thuiswerkadvies komt te vervallen, blijven veel werkgevers hun personeel de mogelijkheid bieden om (deels) vanuit huis te werken. Naast voordelen zoals het wegvallen van reistijd en een betere werk-privébalans, zitten er nadelen aan hybride werken. Zo laat de thuiswerkplek van werknemers nog wel eens te wensen over, kan het gebrek aan contact met collega's eenzaam zijn en is het voor werkgevers lastiger te peilen of werknemers nog wel goed in hun vel zitten. Nieuwe concepten nemen deze nadelen weg.

/4890.jpg
dinsdag 1 februari 2022 / De Financiële Telegraaf

Print / DFT Ondernemen

Zo lok je personeel

Bedrijven die zoeken naar werknemers komen niet meer weg met het plaatsen van een standaard vacature. Nu de banen voor het oprapen liggen, wagen steeds meer werkgevers zich aan creatieve manieren om personeel te werven.

/4891.jpg
dinsdag 18 januari 2022 / De Financiële Telegraaf

Print / DFT Ondernemen

Steeds meer merken beginnen eigen leaseconcept

Gebruiken in plaats van bezitten. Het is een concept dat steeds populairder wordt. Consumenten kiezen er vaker voor om spullen te huren in plaats van te kopen. Ondernemers spelen op die trend in, onder meer door hun producten te verhuren. Maar daar komt wel heel wat bij kijken.

/4850.jpg
dinsdag 2 november 2021 / De Financiële Telegraaf

Print / STARTER VAN DE WEEK

Kledingindustrie blootgelegd

Steeds meer consumenten willen niet langer gedachteloos spotgoedkope kleding kopen, maar ook weten waar hun aankopen vandaan komen. Daarom willen steeds meer kledingmerken hun klant vertellen door wie en waarvan broeken en truien precies gemaakt zijn. De Amsterdamse start-up Tex Tracer verzamelt en verifieert dit.

/4848.jpg
dinsdag 15 juni 2021 / De Financiële Telegraaf

Print / STARTER VAN DE WEEK

Mooi genoeg om in het zicht te hangen

Blusdekens. Bijna iedereen heeft er wel eentje in huis, maar lang niet iedereen weet precies waar die deken ligt. Logisch, want een blusdeken is vast niet het mooiste object in je interieur, maar het is wel belangrijk dat je ‘m snel kunt vinden op het moment dat het nodig is.

/4849.jpg
dinsdag 15 juni 2021 / De Financiële Telegraaf

Print / HART VOOR DE ZAAK

Bonen als basis voor vleesvervangers

Wie aan vleesvervangers denkt, denkt veelal aan soja en misschien aan zeewier, insecten of lupine. Bonen worden daarbij vaak over het hoofd gezien, maar dat is volgens Michael Luesink van BOON, heel erg onterecht. “Van bonen kun je niet alleen ontzettend veel lekkere dingen maken, ze zijn ook rijk aan eiwitten én we kunnen ze heel goed telen hier in Nederland.”

/4847.jpg
dinsdag 4 mei 2021 / De Financiële Telegraaf

Print / STARTER VAN DE WEEK

Nu al een cadeau kopen voor over 30 jaar

Een cadeau van je overleden opa en oma op je 18e verjaardag of ieder jaar op jullie trouwdag een wijnfles met een kaartje erbij van goede vrienden.. De Amsterdamse startup Future Present maakt het mogelijk dierbaren over een tijd, misschien wel tientallen jaren, te verrassen met een persoonlijk cadeau.

 

/4846.jpg
dinsdag 13 april 2021 / De Financiële Telegraaf

Print / HART VOOR DE ZAAK

Gezonde snelle start met havermout

Ontbijten met havermout; steeds meer mensen doen het. Een bordje pap in de ochtend is makkelijk, snel en gezond. Maar een beetje variatie qua ontbijt is ook wel fijn, vond Sophie van Felius. Ze bedacht kant-en-klare biologische havermoutmixen.

/4845.jpg
dinsdag 6 april 2021 / De Financiële Telegraaf

Print / STARTER VAN DE WEEK

Betaalbaar door lelijke avocado's

Gezonde bakolie van geperste avocado´s. Soilmates hoopt er een revolutie mee te ontketenen in de keuken. De olie die ondernemers Dave le Roux, Jasmijn Rijcken en Sander Breedveld onlangs op de markt brachten, kan warmer worden gemaakt dan andere plantaardige oliën zonder haar voedingswaarde te verliezen.

/4844.jpg
dinsdag 23 februari 2021 / De Financiële Telegraaf

Print / STARTER VAN DE WEEK

Proefpakket met kinderbrillen

Er is de afgelopen jaren veel veranderd in de brillenwereld. Wie als volwassene een bril nodig heeft, is tegenwoordig niet meer veroordeeld tot de opticien om de hoek; nieuwe spelers in de markt bieden hun monturen en service online aan en openen soms ook eigen stores. Op het gebied van kinderbrillen gebeurde er echter nog weinig. Tot nu: Jasmine Bongaerts en Marieke Kolleman lanceerden begin dit jaar het online kinderbrillenmerk Junior & Junior.

/4842.jpg
dinsdag 9 februari 2021 / De Financiële Telegraaf

Print / STARTER VAN DE WEEK

Sexy luisterverhalen voor vrouwen

Een abonnement op kwalitatieve opwindende verhalen. Eva de Visser introduceert dit concept in Nederland met het erotische luisterplatform Rouze. Voor een klein bedrag per maand kunnen abonnees onbeperkt luisteren naar sexy verhalen die worden geschreven door professionele tekstschrijvers en bekende auteurs.

/4700.jpg
dinsdag 26 januari 2021 / De Financiële Telegraaf

Print / STARTER VAN DE WEEK

Escaperoom van plek bevrijd

Een kruising tussen een escaperoom en een videogame. Zo kun je volgens ondernemer Gerben van Leeuwen de X-Cube het beste beschrijven. Samen met zakenpartner Martin van der Meer bedacht hij het concept. Het eerste exemplaar staat sinds begin december in de foyer van Theater Koningshof in Maassluis.

/4699.jpg
dinsdag 19 januari 2021 / De Financiële Telegraaf

Print / HART VOOR DE ZAAK

Van oude sportschoenen tot nieuwe sneakers

Sportschoenen en sneakers zijn heel populair. Maar wat gebeurt ermee als we ze weggooien? David Uijttewaal en Danny Pormes ontwikkelden met Fast Feet Grinded een proces om gebruikte sportschoenen te recyclen, sinds kort tot een volledig nieuwe sportschoen.

/4696.jpg
dinsdag 12 januari 2021 / De Financiële Telegraaf

Print / STARTER VAN DE WEEK

Podcasts op bestelling

Podcasts worden steeds populairder. Het aantal podcastluisteraars van 25 jaar en jonger op Spotify verdubbelde het afgelopen coronajaar, maakte het platform onlangs bekend. Onder millennials en 35-plussers groeide het aantal zelfs met respectievelijk 70% en 78%. Koos Tervooren en Frank Kromer bedienen deze trend met hun podcastagency Microphone Media.

/4695.jpg
dinsdag 5 januari 2021 / De Financiële Telegraaf

Print / HART VOOR DE ZAAK

Tomaten in je dagcrème

Huidverzorging op basis van groenten. Afgelopen november lanceerden zussen Angela en Cathy Ursem Food for Skin. "Iedereen weet dat groenten goed voor je lichaam zijn, maar ze worden nog relatief weinig gebruikt in huidverzorgingsproducten", vertelt Angela.

/4694.jpg
dinsdag 22 december 2020 / De Financiële Telegraaf

Print / HART VOOR DE ZAAK

'Suffe' kofferindustrie opschudden

Mooie hoogwaardige koffers van eco-vriendelijke materialen. Marijn van Roij en broers Sebastiaan en Max van Dam misten zo'n product en besloten zelf een koffermerk te lanceren dat design en duurzaamheid combineert.

/4693.jpg
dinsdag 15 december 2020 / De Financiële Telegraaf

Print / STARTER VAN DE WEEK

'Eén gesprek kan al heel veel opleveren'

Coaching is populair. Steeds meer mensen schakelen een coach in om zich te ontwikkelen op professioneel of persoonlijk vlak. Toch voelt hulp zoeken bij een dilemma, vraag of de wens om te groeien voor velen nog als een grote stap. Onderneemster Eva Ghysels wil deze drempel wegnemen met haar platform Jouw Meedenker.

/4692.jpg
dinsdag 1 december 2020 / De Financiële Telegraaf

Print / HART VOOR DE ZAAK

Speelgoed delen via abonnement

Een abonnement op duurzaam speelgoed. Ondernemer Michiel de Kloet van Kiddos Toys Club denkt daar niet alleen kinderen, maar ook jonge ouders heel gelukkig mee te maken. "Wij helpen voorkomen dat je huis vol speelgoed ligt waar niet mee wordt gespeeld."

/4691.jpg
dinsdag 17 november 2020 / De Financiële Telegraaf

Print / HART VOOR DE ZAAK

Kauwen op tandpasta voor minder afval

Jaarlijks komen miljarden tubes tandpasta op de afvalberg terecht. Daarnaast zijn reguliere tandpasta's vaak gevuld met microplastics, vulmiddelen, kunstmatige aroma's, kleurstoffen en chemische zoetstoffen. Tandpastatabletten vervangen reguliere tandpasta en leveren minder afval op. Ondernemers Annejan Hille Ris Lambers en Jonathan Berhani van Hapy Tabs zijn ervan overtuigd dat een grote groep consumenten hun badkamer op die manier duurzamer kan maken

/4643.jpg
dinsdag 27 oktober 2020 / De Financiële Telegraaf

Print / HART VOOR DE ZAAK

Verstelbare en duurzame lingerie

Eva van Schijndel begon haar eigen lingeriemerk uit frustratie. “Steeds als ik een nieuwe bh kocht, zat deze al snel niet meer goed”, vertelt de oprichtster van Savara Intimates. “En ik wist dat ik niet de enige was met dit probleem. Ik groeide op met twee zussen, en samen met mijn moeder hadden we misschien wel 100 bh’s in huis omdat we nooit echt tevreden waren.”

Toon meer berichten