Artikelen in 'Print' - X
/4387.jpg
donderdag 5 september 2019 / De Financiële Telegraaf

Print / OP DE WERKVLOER

Ruimte voor creativiteit

Een ruimte in de stad die je voor een dagdeel of langere periode kunt huren voor creatieve projecten. Dat is kortgezegd het concept van Studio Sarphaat en Studio Spijkerkade. "We hebben een aanvraag gehad waarbij de klant alle muren knalroze wilde verven. Als ze de muren daarna weer wit maken, heb ik daar geen probleem mee", zegt eigenaar Jeannette Huisman.

/4386.jpg
woensdag 28 augustus 2019 / De Financiële Telegraaf

Print / HART VOOR DE ZAAK

Boodschappen in glazen potten

Verpakkingsvrij leven en gemak zijn niet twee begrippen die vaak samengaan. De jonge ondernemers Martijn Bijmolt (27) en Jouri Schoemaker (28) van Puur Bezorgd willen daar verandering in brengen. Zij bezorgen boodschappen aan huis in glazen potten.

/4384.jpg
dinsdag 27 augustus 2019 / De Financiële Telegraaf

Print / STARTER VAN DE WEEK

Brood van te rijpe bananen

Bananenbrood. Het is tegenwoordig zo alom aanwezig bij koffie- en lunchtenten dat je het standaard in de supermarkt zou verwachten. Maar dat was niet zo. Totdat Laura Hoogland het product dit jaar met haar bedrijf Sunt naar het schap bracht.

/4385.jpg
woensdag 21 augustus 2019 / De Financiële Telegraaf

Print / OP DE WERKVLOER

Makkelijk, gezond en fotogeniek

Bernadette Kooijman zat voor de televisie toen ze besloot dat het tijd werd voor actie. "Ik had al een tijdje het idee voor een gezond voedselconcept maar toen ik een reclame zag van twee op elkaar gestapelde pizza's die werden aangeprezen als een 'pizzaburger' besloot ik: ik ga het nu doen." Ze zegde haar baan - in de auto-industrie - op en begon No Fairytales; een startup waarmee ze wil bijdragen aan de duurzame bestrijding van obesitas.

/4383.jpg
woensdag 7 augustus 2019 / De Financiële Telegraaf

Print / HART VOOR DE ZAAK

Biodiversiteit stimuleren met thee

Kruidenthee van biologische Nederlandse kruiden. Dat klinkt lekker en logisch, maar is er bijna niet. "Kruidenthee, ook van Nederlandse merken, wordt bijna altijd gemaakt van kruiden uit het buitenland", vertelt Matthijs Westerwoudt (30) van theemerk ptthee. "We vragen Nederlandse boeren om kruidenstroken naast hun weilanden in te zaaien waar wij dan thee van maken."

/4382.jpg
woensdag 31 juli 2019 / De Financiële Telegraaf

Print / STARTER VAN DE WEEK

Olijfolie door de brievenbus

Kwalitatief goede olijfolie die wordt thuisbezorgd. Dat klinkt als een goed, maar geen baanbrekend idee. Ondernemer Ridder Drost (31) voegt er echter nét wat extra's aan toe. Voor zijn concept Olivery liet hij niet alleen een navulverpakking ontwerpen die door de brievenbus past, hij ontwikkelde ook een 'slimme fles'.

/4381.jpg
woensdag 24 juli 2019 / De Financiële Telegraaf

Print / OP DE WERKVLOER

Spotify voor studieboeken

De studieboekenwereld is een traditionele wereld. Al jarenlang krijgen studenten aan het begin van het collegejaar een lijst met boeken die ze dienen aan te schaffen. Sommigen doen dat; velen niet. Vanwege de hoge kosten en omdat veel boeken niet intensief worden gebruikt, draaien kopieerapparaten in studentensteden overuren. Jeff van der Laan pakt met BUKU dit probleem aan.

/4380.jpg
woensdag 17 juli 2019 / De Financiële Telegraaf

Print / FAMILIEZAKEN

Van overtuiging naar webshop

Toen Emily-Jane Townley besloot zo afvalvrij mogelijk te leven, had ze niet kunnen bedenken dat ze daar ruim zes jaar later haar beroep van zou maken. De moeder van drie jonge kinderen runt een blog en webshop rondom dit thema - levenzonderafval.com - en wordt bijgestaan door haar zusje Sarah.

/4379.jpg
woensdag 10 juli 2019 / De Financiële Telegraaf

Print / HART VOOR DE ZAAK

Meer vrijheid voor zorggezinnen

Meervoudig beperkte kinderen en hun familie lopen tegen veel uitdagingen aan. Een daarvan is buitenshuis slapen. Lotte Leufkens (27) bedacht de CloudCuddle, een opblaasbare bedtent die van elk eenpersoonsbed een veilige slaapomgeving maakt.

/4378.jpg
donderdag 27 juni 2019 / De Financiële Telegraaf

Print / HART VOOR DE ZAAK

Bureaustoel speciaal gemaakt voor vrouwen

"Hoewel er veel aandacht voor is dat langdurig zitten slecht voor je is, wordt er te weinig gekeken naar hóe we zitten", meent Roelof Wobben. Zijn bedrijf BeterZitten is gespecialiseerd in ergonomische bureaustoelen en heeft een stoel speciaal voor vrouwen ontwikkeld.

/4377.jpg
dinsdag 18 juni 2019 / De Financiële Telegraaf

Print / FAMILIEZAKEN

Bikini's van gebruikte visnetten

Zusjes Natascha (24) en Anouschka (20) Hendriks wilden een duurzame bikini, maar die bleek moeilijk te vinden. "Er zijn wel een paar mooie Australische merken, maar als je die producten in laat vliegen, is dat niet duurzaam", vertelt de jongste zus.

/4376.jpg
donderdag 13 juni 2019 / De Financiële Telegraaf

Print / OP DE WERKVLOER

Na succes blik verbreden

Marleen Rameckers is de laatste tijd veel onderweg. De onderneemster rijdt stad en land af om haar nieuwste kindje, het exclusieve kinderkledingmerk Riffle, onder de aandacht te brengen. De afgelopen veertien jaar zette Rameckers samen met haar man Sjoerd met succes het knuffeldoekjesmerk Snoozebaby neer. "Nu dat een goed en stabiel bedrijf is, hebben we ruimte om onze blik te verbreden en kinderkleding is volgens ons de perfect aanvulling op wat we al doen."

/4339.jpg
donderdag 6 juni 2019 / De Financiële Telegraaf

Print / HART VOOR DE ZAAK

Natuurlijk kleuren zonder geklieder

Kapster Dianne te Mebel is gespecialiseerd in natuurlijk haar kleuren. Ze doet dat al negentien jaar in haar eigen salon aan de Amsterdamse Amstel. Ze heeft echter ook een product ontwikkeld waarmee vrouwen het makkelijk thuis zelf kunnen doen: Henna Brownies.

/4338.jpg
dinsdag 28 mei 2019 / De Financiële Telegraaf

Print / STARTER VAN DE WEEK

Eersteklas tweedehands

Mooie items voor in huis aanschaffen zonder uren op Marktplaats of bij antiquairs rond te struinen; dát hadden Evelien Remmelts en Thomas Bunnik voor ogen toen ze Whoppah bedachten. De online marktplaats voor exclusieve tweedehands woonspullen is nu live.

/4336.jpg
donderdag 23 mei 2019 / De Financiële Telegraaf

Print / OP DE WERKVLOER

Deelkeuken als springplank

Wie rondkijkt bij Kitchen Republic ziet overal bedrijvigheid. In de grote gemeenschappelijke keuken zijn mensen in pannen aan het roeren, aan het schillen, bakken, opmaken of inpakken. "Wij bieden food startups een professionele keuken van waaruit ze hun bedrijf kunnen opzetten", vertelt oprichter Emma Veerhuis vanuit de loods in Amsterdam-West waar de werkplaats is gevestigd.

/4337.jpg
donderdag 23 mei 2019 / De Financiële Telegraaf

Print / HART VOOR DE ZAAK

Jarenlang extra speelplezier

Houten speelgoed een tweede leven geven; dat is wat Vera Wolf-De Groot wil met haar bedrijf De Grote Wolf. "Of een derde of vierde leven. Houten speelgoed is over het algemeen veel duurzamer dan dat van plastic maar als het intensief gebruikt of incompleet is, wordt het toch vaak weggegooid. Dat vind ik zonde."

/4335.jpg
donderdag 16 mei 2019 / De Financiële Telegraaf

Print / OP DE WERKVLOER

Altijd een prullenbak bij je

Een prullenbak die je overal kunt gebruiken waar je 'm nodig hebt. Dat klinkt logisch maar het bestond nog niet. Totdat ondernemer Bas Filippini op het idee kwam en samen met ontwerper Basten Leijh begon te schetsen. De Flextrash was geboren en heeft inmiddels een heel team achter zich.

/4334.jpg
dinsdag 14 mei 2019 / De Financiële Telegraaf

Print / FAMILIEZAKEN

Speelgoedmuntjes als startkapitaal

"Pap, zou jij houten speelgoedmuntjes kunnen maken?", vroeg Kim Kuipers (31) omdat haar zoontje altijd met de muntjes in haar portemonnee aan het spelen was. Dat deed vader Ron (62) en een bedrijfsidee was geboren.

/4333.jpg
donderdag 2 mei 2019 / De Financiële Telegraaf

Print / HART VOOR DE ZAAK

Droog slapen onder karton

Een waterdichte tent van karton die voor je klaarstaat op de festivalcamping en wordt afgebroken als je het festival hebt verlaten. Met dat concept willen de ondernemers van KarTent niet alleen festivalgangers maar ook het milieu ontlasten.
"Een op de vier festivalbezoekers laat zijn tent achter op het terrein", licht oprichter Jan Portheine (27) de motivatie achter het product toe.

/4332.jpg
dinsdag 16 april 2019 / De Financiële Telegraaf

Print / STARTER VAN DE WEEK

Direct klaar voor kraamtijd

Een box met alle spullen die je nodig hebt als je een baby krijgt. Met dat concept wil Lotte de Jong-Vismans aanstaande ouders ontzorgen. "Ik heb een basispakket met hoogwaardige essentiële producten samengesteld die onmisbaar zijn na de geboorte", vertelt de onderneemster, die zelf hoogzwanger is van haar derde kind.

Toon meer berichten