dinsdag 16 februari 2016 / De Financiële Telegraaf / Hans van Tilburg / DFT Familiebedrijf Ondernemen Telegraaf

Print / FAMILIEZAKEN

Alleen ondernemen met zusje

Esther en Anne Vedder zijn eeneiige tweelingzussen én ze zijn zakenpartners. De 26-jarige onderneemsters lanceerden in november Vedder&Vedder, hun tweede sieradenlijn.

 

De kettingen en armbandjes zijn gepersonaliseerde sieraden, in de meest letterlijke zin van het woord. „Je kunt bij ons sieraden bestellen met een persoonlijke boodschap - een spreuk, een naam, de coördinaten van een voor jou bijzondere plek - en ook nog in jouw eigen handschrift of dat van iemand die je liefhebt. Je scant de geschreven of getekende tekst in op onze website en wij zorgen ervoor dat het in jouw sieraad wordt gegraveerd”, legt Esther uit.

 

De zusjes kwamen op het idee nadat ze van hun moeder een gouden ketting kregen voor hun afstuderen. „Het leek ons zo leuk als zo’n kettinkje een echte persoonlijk boodschap van onze moeder zou bevatten. Toen bleek dat zoiets nog niet bestond, zijn we in dat gat gesprongen.”


Esther betwijfelt of ze die sprong ook had gemaakt zonder haar tweelingzus. „Zonder elkaar zouden we dit niet willen en misschien ook wel niet kunnen. We vullen elkaar perfect aan. Anne is het zakelijke brein, ik het creatieve.”


Die rolverdeling stond overigens niet vast toen de zussen een paar jaar geleden hun eerste sieradenlijn lanceerden. „Omdat we eeniig zijn en in het dagelijkse leven heel veel overeenkomsten hebben, dachten we dat we ook zakelijk op elkaar zouden lijken maar dat bleek helemaal niet zo te zijn”, lacht Esther. „Ik vergat nog wel eens een rekening te betalen en Anne vergat bijvoorbeeld om dingen te posten op social media, dus toen hebben we de taken verdeeld.”


Die duidelijkheid is niet alleen handig voor henzelf maar ook voor de stagiaires die voor de zussen werken. „Het is sowieso heel goed voor ons om samen met anderen te werken. Wij begrijpen elkaar namelijk bijna zonder woorden maar doordat we nu personeel hebben moeten we onze ideeen duidelijker verwoorden en plannen we ook vergaderingen in enzo. Dat komt onze professionaliteit alleen maar ten goede.”