dinsdag 12 augustus 2014 / De Financiële Telegraaf / Astrid Elisee / De Telegraaf DFT Ondernemen Topper

Print / Topper

'Mensen denken dat we zusjes zijn'

Toen Astrid van de Weerd in 2010 begon met haar eigen label Astrid Elisee was het dat de bedoeling dat ze dit met haar vader zou doen: zij de creatieve kant, hij de commerciële. Toen hij echter onverwacht overleed stond ze er alleen voor. Ze ging door, en met succes: haar label met zijden kledingstukken groeide gestaag. Maar twee kunnen meer dan één, dus ging Astrid toch op zoek naar een partner.

 

'Ik ging op zoek naar een partner en niet naar een medewerker omdat ik graag mijn passie wil delen en samen met iemand mijn bedrijf verder wilde opbouwen", vertelt ze. Via via kwam Van de Weerd in contact met Esther de Leeuwe en al bij hun eerste koffieafspraak, anderhalf jaar geleden, sprong de vonk over. "Het was alsof ik in de spiegel keek. Esther en ik lijken heel erg op elkaar. Niet alleen qua persoonlijkheid maar zelfs qua uiterlijk. Veel mensen die we voor het eerst ontmoeten denken zelfs dat we zusjes zijn", lacht de onderneemster. "Maar het belangrijkste is dat we elkaar aanvullen. Esther is heel sterk op het commerciële vlak waardoor ik me kan storten op het creatieve gedeelte. Sinds zij er vanaf mei officieel bij is, zijn we enorm aan het knallen met het label."


Met de beslissing die werd genomen om zich voorlopig alleen op de verkoop van zijden jumpsuits voor vrouwen te richten, zijn de twee kersverse partners voor hun gevoel de juiste weg ingeslagen. "We barsten van de energie en dat stralen we schijnbaar ook uit. We komen om in de aanvragen, hebben onze verkooppunten verdubbeld en er is nu zelfs een wachtlijst. De synergie klopt."


Bang dat het misgaat tussen hen zijn de dames niet. "We zijn allebei heel open en spreken dus ook alles uit. Het scheelt denk ik ook dat we geen vriendinnen waren toen we samen aan dit avontuur begonnen." Inmiddels zijn de zakenpartners wel vriendinnen geworden. "We spreken ook buiten werk met elkaar af. Onze mannen kunnen het ook heel goed met elkaar vinden, dus dat werkt zeker mee. Esther is een toegevoegde waarde voor het label, en voor mijn leven. Dat ze nu deel uitmaakt van Astrid Elisee heeft echt alleen nog maar positieve dingen opgeleverd."