donderdag 21 november 2019 / De Financiële Telegraaf / Amaury Miller / DFT Fintech Ondernemen Startup

Print / STARTUP

Meer grip op je vaste lasten

AMSTERDAM - Geld besparen via een slimme app die je direct kunt koppelen aan je bankrekening. Nu Dyme als een van de eerste fintech-start-ups een PSD2-vergunning heeft gekregen van De Nederlandsche Bank kunnen de oprichters dit idee uitrollen.


"Deze Europese licentie maakt het delen van rekeninginformatie mogelijk als de rekeninghouder dat toestaat. Daardoor kunnen wij consumenten meer inzicht geven in hun financiën", legt Joran Iedema uit die het bedrijf samen met David Knap, David Schogt en Wouter Florijn (allen 26) is gestart. "Het is zo makkelijk om een abonnement af te sluiten dat mensen het overzicht kwijt kunnen raken. Wij bieden gebruikers een overzicht van hun vaste lasten zodat ze weer grip op hun uitgaven krijgen."


Gebruikers kunnen hun bankrekening direct koppelen aan de applicatie. "Ons algoritme importeert al je terugkerende kosten uit je bankafschriften en plaatst ze in een helder overzicht", aldus Iedema. "Je kunt aangeven of je een bepaald abonnement of dienst wilt opzeggen en dan regelen wij het voor je. Daarnaast attenderen wij gebruikers er op als ze meer dan gemiddeld betalen voor hun vaste lasten en helpen met het overstappen naar een goedkoper alternatief."


Die functie maakt Dyme anders dan andere bespaarapplicaties, meent Knap. "Veel bespaartools geven een overzicht, maar helpen gebruikers niet om daar naar te handelen. Consumenten weten meestal wel dat ze elders goedkoper uit zijn voor een verzekering of dat ze een bepaald abonnement moeten opzeggen maar vinden het teveel gedoe en laten het er dan bij."