dinsdag 26 augustus 2014 / De Financiële Telegraaf / NRGBoards / De Telegraaf DFT Ondernemen Zo ontspan ik

Print / ZO ONTSPAN IK

Kop leegmaken op het water

Als de wind goed is, staat Sander Wolfensberger regelmatig om half vijf 's ochtends op. Om vervolgens naar het strand te rijden, een paar uur te kitesurfen en daarna gewoon om half tien op kantoor te verschijnen.

 

Vermoeiend? Nee hoor. "Natuurlijk word je er fysiek wel moe van, maar het geeft ook heel veel energie. Je maakt je kop leeg en krijgt een flinke stoot adrenaline. Een perfect begin van de dag dus", aldus de medeoprichter van Subtracers, dat bedrijven adviseert en begeleidt bij het aanvragen van subsidies.


Ook overdag 'sluipt' Wolfensberger er soms vandoor om een paar uurtjes met zijn board en kite op het water door te brengen. "Mijn partner Radha Rambharos weet hoe belangrijk het voor me is en dus wordt er wel eens wat geschoven met meetings", lacht hij. Dat betekent echter niet dat zijn werk er onder lijdt. "Ik ben sowieso niet van de '9 tot 5'-werkmentaliteit. Ik werk waar en wanneer ik wil. Als ik ergens een kwartiertje moet wachten, log ik in op mijn werkmail", aldus de ondernemer. "Verder maak ik duidelijke keuzes: mijn gezin en sociale leven komen op de eerste plaats voor mij, dan volgt Subtracers en daarna komt pas het kiten."


Toch neemt de ondernemer zijn hobby serieuzer dan veel anderen zullen doen. Hij heeft het plan opgevat om volgend jaar, samen met voormalig olympisch kampioen windsurfen Stephan van den Berg, zonder hulpboot de Noordzee over te kiten onder de noemer The North Sea Crossing. En daarnaast heeft Wolfensberger ook zijn eigen kite-'merkje', zoals hij het noemt, NRGBoards.


"Het lekkere aan surfen, en ook aan snowboarden wat ik in de winter fanatiek doe, is dat het eendimensionaal is. Het gaat om jou en de golf, of om jou en de berg. Er is geen ruis. Voor mijn werk ga ik de ene meeting in en de andere meeting uit, ben ik altijd bezig met andere mensen. Hier draait het alleen om mij en de elementen. Het maakt mijn hoofd leeg."