dinsdag 16 april 2019 / De Financiële Telegraaf / Marijn de Wijs / DFT Ondernemen Startup Telegraaf

Print / STARTER VAN DE WEEK

Direct klaar voor kraamtijd

TIENHOVEN - Een box met alle spullen die je nodig hebt als je een baby krijgt. Met dat concept wil Lotte de Jong-Vismans aanstaande ouders ontzorgen. "Ik heb een basispakket met hoogwaardige essentiële producten samengesteld die onmisbaar zijn na de geboorte", vertelt de onderneemster, die zelf hoogzwanger is van haar derde kind.


De Jong-Vismans (33) weet uit ervaring dat aanstaande ouders vaak veel tijd en energie kwijt zijn aan het uitzoeken wat je precies nodig hebt als je een kind krijgt. "De uitzetlijsten die er te vinden zijn, zijn lang en dan weet je nog niet welke producten en merken nou precies fijn zijn en waar je ze kunt kopen", zegt ze. "Ik heb vooral tijdens mijn eerste zwangerschap uren besteed aan het uitzoeken van babyspulletjes. Er is tegenwoordig zo veel aanbod dat het moeilijk kiezen is. Ik was ook de eerste van mijn vriendinnen die zwanger was, dus ik kon niemand om advies vragen."


Toen haar vriendinnen zwanger werden, kreeg ze van hen vaak de vraag wat ze precies nodig hadden voor hun kraamtijd. "Een vriendin vroeg me zelfs om voor haar de hele babyuitzet te kopen. Ze had weinig tijd en wist dat ik precies wist wat ze nodig had." Toen De Jong-Vismans de babyspulletjes mooi ingepakt bij haar vriendin afleverde, was er een bedrijfsidee geboren.


Het voordeel aan een compleet samengesteld pakket met babyspullen is volgens De Jong-Vismans niet alleen dat het aanstaande ouders tijd en moeite scheelt, maar ook dat ze in aanraking komen met handige producten die ze zelf misschien niet zo snel hadden gekocht. "Van overslagrompertjes die je makkelijk aan en uit kunt doen bij kleine baby's zonder dat je ze over het hoofd hoeft te trekken, had ik voor mijn eerste kind bijvoorbeeld nog nooit gehoord", lacht ze. Ook bespaar je met de aanschaf van een box volgens de onderneemster uiteindelijk geld omdat je miskopen voorkomt.


Wie een babybox bestelt, kan kiezen uit een compleet pakket, maar je kunt ook alleen een slapen-box, bad-box, verzorging-box of kleding-box aanschaffen. Een eigen box samenstellen kan ook, net als het bestellen van losse items als kraamcadeau. "Die opties heb ik later toegevoegd", vertelt de onderneemster. "Daarmee wil ik mijn doelgroep vergroten. Ik stel inmiddels bijvoorbeeld ook vaak cadeaupakketten samen voor werkgevers als een personeelslid een kind heeft gekregen. Ik merk dat die klanten het fijn vinden dat ze zeker weten dat de cadeaus die daar inzitten van pas zullen komen omdat ze zijn uitgekozen door een 'ervaringsdeskundige'."


De Jong-Vismans, die de boxen vooralsnog zelf vanuit huis verstuurt, geniet nog steeds van elk pakket dat ze samenstelt. "Ik vind de vrijheid van het ondernemen ook fijn, het zelf indelen van je werktijd. Al zitten er ook wel nadelen aan: ik sta bijvoorbeeld nog steeds dozen in te pakken nu ik 39 weken zwanger ben."

 

Naam bedrijf: Lot's Babybox
Wie: Lotte de Jong-Vismans
Wat: Kant-en-klare box met de benodigde babyuitzet
Waar: Tienhoven
Officiële startdatum: 01-05-2017
Gedane investering: €15.000
Beoogde jaaromzet: €25.000
Meer informatie: lotsbabybox.nl