woensdag 17 juli 2019 / De Financiële Telegraaf / Thijs Rooimans / DFT Duurzaam Familiebedrijf Ondernemen Telegraaf

Print / FAMILIEZAKEN

Van overtuiging naar webshop

BAARN - Toen Emily-Jane Townley besloot zo afvalvrij mogelijk te leven, had ze niet kunnen bedenken dat ze daar ruim zes jaar later haar beroep van zou maken.


De moeder van drie jonge kinderen runt een blog en webshop rondom dit thema - levenzonderafval.com - en wordt bijgestaan door haar zusje Sarah. "Toen ik zes jaar geleden mijn ervaringen met het leven zonder afval begon te delen op internet, werd dat al vrij snel door media opgepikt", vertelt Emily-Jane.


Destijds was ze een van de eersten die daar mee bezig was in ons land. "Toen ik vervolgens de tassen die ik zelf maakte om bijvoorbeeld brood in te bewaren, begon te verkopen via Facebook bleek mijn levensstijl veel anderen aan te spreken. Zo is het idee voor de webshop ontstaan."


Townley verkoopt eigenlijk alles wat ze zelf ook gebruikt: van verzorgingsproducten tot broodzakken en van voedingsproducten tot schoonmaakmiddelen. De verkoop groeit gestaag. "We zitten nu boven de duizend orders per maand."


Die groei kon de onderneemster in haar eentje niet meer aan dus sprong zus Sarah bij. "Dat deed ze in eerste instantie uit liefde, niet omdat we altijd al de droom hadden om samen te werken", lacht Townley. "We gingen er eigenlijk ook vanuit dat het tijdelijk was, dat de drukte wel af zou nemen. Maar dat gebeurde niet."


Inmiddels werken de zussen al anderhalf jaar samen. En dat gaat goed. Dat Emily-Jane officieel de baas is van Sarah is wel eens lastig. "Vooral als we het ergens niet over eens zijn; dan is mijn mening toch doorslaggevend. Maar eigenlijk gebeurt dat vrij weinig. We zitten heel erg op één lijn."