dinsdag 14 mei 2019 / De Financiële Telegraaf / Anko Stoffels / DFT familiebedrijf Ondernemen Telegraaf

Print / FAMILIEZAKEN

Speelgoedmuntjes als startkapitaal

MIJDRECHT - "Pap, zou jij houten speelgoedmuntjes kunnen maken?", vroeg Kim Kuipers (31) omdat haar zoontje altijd met de muntjes in haar portemonnee aan het spelen was. Dat deed vader Ron (62) en een bedrijfsidee was geboren.


Ruim een jaar later, runnen vader en dochter samen Wood'nKids, een webshop met houten artikelen voor kinderen. De vraag aan haar vader kwam niet helemaal uit de lucht vallen. "Ik heb al een eigen bedrijf RK-Ideas waar ik onder meer mijn eigen familiespel Ronminoq verkoop en in opdracht plexiglas, metaal, glas en hout graveer", vertelt Ron. De machine voor houtbewerking had hij dus al.


Met alleen speelgoedmuntjes kun je geen bedrijf beginnen, vandaar dat vader en dochter de collectie hebben aangevuld met allerhande houten decoratie en kindercadeautjes zoals naampuzzels, geboorteslingers en kapstokjes. Bijna alle items kunnen worden gepersonaliseerd. Het bedrijfje lasert ook kindertekeningen in hout.

 

Klanten vinden de ondernemers voornamelijk via sociale media zoals Pinterest en Instagram. "Dat is Kims expertise", zegt Ron. "Zij weet hoe die wereld werkt en hoe we onze doelgroep het beste kunnen bereiken. Ik houd me vooral bezig met de productie."

 

De samenwerking tussen vader en dochter gaat goed. Daar verbazen ze zich soms over. Kim: "We lijken erg op elkaar en dat botste vroeger. Maar nu we allebei ouder en wijzer zijn blijken we elkaar juist goed aan te vullen."

 

Ron geniet van het werken met zijn dochter. "Ik was al eigen baas en in het begin moest ik er wel even aan wennen dat Kim me ging vertellen wat ik moest doen. Maar de dingen die zij bedenkt werken vaak goed."