Tuesday 1 December 2020 / De Financiële Telegraaf / Kiddos Toys Club / Abonnement DFt Duurzaam Kids Startup Telegraaf

Print / HART VOOR DE ZAAK

Speelgoed delen via abonnement

UTRECHT - Een abonnement op duurzaam speelgoed. Ondernemer Michiel de Kloet van Kiddos Toys Club denkt daar niet alleen kinderen, maar ook jonge ouders heel gelukkig mee te maken. "Wij helpen voorkomen dat je huis vol speelgoed ligt waar niet mee wordt gespeeld."

De Kiddos Toys Club biedt twee soorten abonnementen aan: een basic-versie met elke twee maanden vier speeltjes per kind en een deluxe-versie met drie speeltjes die elke maand worden omgewisseld. De zak met speelgoed wordt in de omgeving van Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Haarlem, Arnhem en Nijmegen thuisgebracht en ook weer opgehaald; in de rest van het land verloopt de bezorging per post. Na gebruik wordt het speelgoed professioneel gereinigd waarna het naar een volgend kindje gaat.


Het bedrijf werkt samen met duurzame speelgoedmerken als Wobbel, PlanToys, Green Toys, Way to Play, Tender Leaf en SmartGames.

Opvoeding
"Het uitwisselen van speelgoed is niets nieuws", erkent de ondernemer. "Maar het is onze overtuiging dat delen een grotere rol moet spelen in onze samenleving en bij de opvoeding. We hopen daar op deze manier aan bij te kunnen dragen."

"Het abonnement richt zich niet alleen op ouders die actief bezig zijn met duurzaam leven", benadrukt De Kloet. "Er zitten ook andere voordelen aan: het scheelt tijd omdat je niet meer zelf uit hoeft te zoeken welk speelgoed het meest geschikt is voor je kind, het scheelt ruimte en het voorkomt onnodige dure aankopen waar uiteindelijk niet mee gespeeld wordt. Maar wellicht het belangrijkste: het zorgt voor blije kinderen."