dinsdag 4 oktober 2016 / De Financiële Telegraaf / / DFT Familiebedrijf Ondernemen Telegraaf

Print / FAMILIEZAKEN

Speciaalbier door zusjes

Annamijn (18) en Josefien (16) Beijeman begonnen toen ze nog veel te jong waren om zelf te drinken al met het brouwen van bier. Samen met vader Wilfran, in een klein keteltje thuis. „We begonnen ermee omdat we het een leuk proces vonden: van verschillende ingrediënten een product maken.”

 

Wat echter begon als een hobby groeide uiteindelijk uit tot een onderneming. Vader Beijeman en zijn dochters runnen sinds 1,5 jaar samen The Sisters Brewery. De inmiddels acht speciaalbiertjes van hun hand worden door het hele land verkocht, in talloze bierwinkels, cafés en restaurants.

 

Met hun biertjes probeert de familie Beijeman zich te onderscheiden van de vele kleine brouwerijen die ons land rijk is. „Dat doen we niet alleen door onze recepten, waarbij we rekening houden met een breed scala aan smaken, maar ook in de etiketten en naamgeving van onze bieren”, aldus Wilfran. „Onze etiketten worden speciaal ontworpen door kunstenaars.”

 

Inmiddels produceren vader en dochters hun bier niet meer thuis. „Daar ontwikkelen we nog wel onze recepten”, vertelt Annamijn. „Maar vervolgens wordt het gebrouwen en gebotteld bij een huurbrouwer. Hij maakt op het moment ongeveer duizend liter bier per week voor ons.”

 

De verkoop van hun bier doen de ondernemers wel nog grotendeels zelf. „We werken soms wel met een distributeur maar we houden graag in de gaten waar onze producten liggen”, vertelt Wilfran. „En daarnaast genieten we ook nog heel erg van onze gezamenlijke uitjes naar steden om ons bier aan de man te brengen.”

 

Ondanks dat Annamijn en Josefien naast het ondernemen druk zijn met hun opleiding, is hun bedrijf wel echt een driemanszaak, benadrukken ze. Annamijn: „We doen zoveel mogelijk samen maar sommige dingen trekken we op een natuurlijke manier naar ons toe. Josefien en mijn vader zijn bijvoorbeeld iets meer bezig met de recepten en ik meer met het visuele aspect em de verkoop. Dat gaat vanzelf zo.”

Gek van bier en van elkaar worden ze voorlopig nog niet. „Hoewel papa soms wel heel veel over bier praat”, lacht Annamijn. „Maar in principe vinden we de balans wel. Het gaat hartstikke goed.”