dinsdag 9 februari 2021 / De Financiële Telegraaf / Matty van Wijnbergen / DFT Media Ondernemen Podcasts Startup

Print / STARTER VAN DE WEEK

Sexy luisterverhalen voor vrouwen

AMSTERDAM - Een abonnement op kwalitatieve opwindende verhalen. Eva de Visser introduceert dit concept in Nederland met het erotische luisterplatform Rouze. Voor een klein bedrag per maand kunnen abonnees onbeperkt luisteren naar sexy verhalen die worden geschreven door professionele tekstschrijvers, onder wie ook auteurs als Susan Smit en Philip Huff.


Het platform sluit aan bij de podcasttrend, waarbij steeds meer mensen luisteren naar informatieve verhalen op hun telefoon. "Luisteren is een intieme manier om informatie op te nemen", vindt podcastfan De Visser. "Je wordt niet afgeleid door visuele prikkels en er is heel veel ruimte voor je eigen verbeelding."


Geile blik
Met Rouze wil de onderneemster 'een veilige overzichtelijke omgeving' voor erotische verhalen creëren. "Er zijn online ontzettend veel opwindende verhalen te vinden, maar dat is toch meestal expliciete porno op platforms waar de foto's van vrouwen met grote borsten en een geile blik je om de oren vliegen", zegt ze. "Bij ons is er meer aandacht voor de karakters en de verhaallijn. We hebben niet de ambitie om alleen literaire verhalen te publiceren, het gaat er vooral om dat ze goed in elkaar zitten."


Stelletjes
Veel van de verhalen op Rouze worden verteld vanuit een vrouwelijk perspectief. "Bijna alles wat er normaal online staat, richt zich op mannen", legt De Visser die keuze uit. "Ons concept sluit goed aan bij de nieuwe feministische golf waarbij vrouwen actief bezig zijn met hun seksuele kant." Maar ook mannen blijken het platform goed te kunnen vinden. "En er zijn ook veel stelletjes die samen naar onze verhalen luisteren."


Wat begon als een nevenproject voor freelance copywriter De Visser, begint steeds serieuzere vormen aan te nemen. "Toen we vorig jaar begonnen, betaalden gebruikers nog per verhaal omdat ik eerst wilde toetsen of het überhaupt ergens op sloeg wat ik had bedacht", lacht ze. "Maar al meteen vanaf het begin groeit het aantal gebruikers gestaag."


Het overstappen op een abonnementsvorm past bij die groei. Ook heeft Rouze net een eerste seksspeeltje gelanceerd. Het idee is om die collectie uit te breiden. Ook zijn er plannen voor cursussen en workshops. Uiteindelijk hoopt De Visser een online community te kunnen creëren, waar gebruikers 'op een veilige manier hun seksualiteit kunnen ontdekken'.

 

Naam bedrijf: Rouze
Wie: Eva de Visser
Wat: Sexy luisterverhalen
Waar: Amsterdam
Officiële startdatum: 20-11-2019
Gedane investering: €40.000
Beoogde jaaromzet: €18 miljoen (2023)
Meer informatie: www.rouze.me