dinsdag 1 november 2016 / De Financiële Telegraaf / Rob de Jong / DFT Familiebedrijf Ondernemen Telegraaf

Print / FAMILIEZAKEN

Multidisciplinaire hotspot

Een dansstudio, een koffietentje, een castingbureau, een creatieve werkplek. Zussen Isah Sasabone (28) en Anouk Kulaleen (39) wilden niet kiezen. In hun CreativeHaus dat vorige maand de deuren opende in Amsterdam Oost is dan ook van alles te doen. „We willen ons niet vastleggen in een bepaald concept. Deze plek moet zich nog ontwikkelen, mede door de mensen die hier komen.”

 

Dat klinkt misschien wat vaag maar de zussen weten heel goed waar ze mee bezig zijn. „Dat is het fijne aan werken met familie”, denkt Isah. „Anderen begrepen ons concept niet altijd, veel bekenden vonden ons businessplan ’niet meetbaar genoeg’, maar wij liggen samen volledig op één lijn.”

 

In de veelzijdigheid van hun onderneming ligt juist hun kracht, geloven de onderneemsters. „Mensen die hier koffie komen drinken en zien dat we ook danslessen aanbieden, besluiten bijvoorbeeld om dat een keer te proberen, en omgekeerd”, aldus Anouk. „En we werken nu samen met een meisje dat net klaar is met haar koksopleiding, zij doet onze catering tijdens evenementen in de studio. Zo bieden wij haar een kans en helpt zij ons op haar beurt om de studio verder te ontwikkelen.”

 

Opgegroeid in een creatief gezin Venlo kregen de zussen veel vrijheid. „We hebben geleerd ons gevoel te volgen en te vertrouwen op onze creativiteit. En dat heeft ons uiteindelijk hier gebracht”, denkt Anouk, die twee jaar geleden verhuisde naar Amsterdam vanuit haar geboorteplaats waar ze een dansstudio had. Lachend: „Maar die is overgenomen door onze andere zus dus dat zit wel goed."