dinsdag 9 september 2014 / De Financiële Telegraaf / Ronald Bakker / De Telegraaf DFT Ondernemen Starter van de Week

Print / Starter van de Week

Mixformule voor ouders en kinderen

Een plek waar je koffie kunt drinken met vrienden terwijl je kinderen vermaakt worden met een knutselworkshop, een peuterdansles of zich vermaken in de kinderhoek. Voor veel ouders klinkt dat als muziek in de oren. Sabine Groen, zelf moeder van twee zoontjes, begrijpt dat als geen ander. En daarom opende ze deze zomer MiniChiChi Club in de Amsterdamse Spaarndammerbuurt, een kinderrijke buurt waar haar initiatief dan ook met open armen is ontvangen.

 

De MiniChiChi Club, die zijn naam ontleent aan Groens kinderwebshop MiniChiChi.com, bevat niet alleen een koffiehoek voor ouders, een knutselruimte, een speelhoek en een dans- en yogastudio, maar het is ook een winkel voor kinderspullen en -kleding, die ze uit de hele wereld selecteert. Groen, die ontwerpster en styliste is, liep al heel lang rond met het idee een 'mixformule' te openen voor kinderen en hun ouders.


"Ik miste zelf echt een plek waar het leuk is om koffie te drinken en waar je kind wordt beziggehouden. Normaal laat je je kind ergens achter, bij een dansschool of zo, om vervolgens ergens in de buurt te wachten tot je hem of haar weer op kunt halen. Ik wilde graag alles onder één dak aan kunnen bieden."


Toen ze steeds vaker met de producten uit haar webwinkel op markten ging staan en merkte dat het 'fysieke gevoel' een boost gaf aan de verkoop ("veel mensen vinden het toch fijn om dingen aan te kunnen raken voordat ze het kopen"), besloot Groen haar plan voor een 'echte' winkel door te zetten.


Sinds de opening in juni weten steeds meer mensen de MiniChiChi Club te vinden. Groen heeft inmiddels al veel vaste klanten, waaronder groepjes moeders en vaders die op regelmatige basis in de winkel afspreken. Ze staat vooralsnog zelf elke dag in de winkel, die vijf dagen per week open is. Dat is 'pittig', vooral in combinatie met de zorg voor twee kleine kinderen, geeft de onderneemster toe.
Maar boven alles geniet ze van haar droom die eindelijk werkelijkheid is geworden. "Ik heb nu na een paar maanden mijn ritme gevonden in de winkel. Ik geniet elke dag."