dinsdag 19 juli 2016 / De Financiële Telegraaf / René Bouwman / DFT Familiebedrijf Ondernemen Telegraaf

Print / FAMILIEZAKEN

Leren zwemmen in kleine kring

Bij R&A Sports & Swimming wordt op kleinschalige wijze zwemles gegeven: acht kinderen krijgen les van twee leraren. De succesvolle formule werd in 2004 bedacht door Anton van Zeegen (67) en inmiddels zijn ook zijn dochter Odette (30) en zoon Onno (27) mede-eigenaar van het bedrijf.

 

Odette is al vanaf het begin bij de zwemschool betrokken. „Ik heb er eigenlijk altijd gewerkt: ik gaf zwemlessen en werkte bij de receptie.” Toch zag ze zichzelf niet 1-2-3 het bedrijf van haar vader ingaan. Broer Onno zag wel al eerder een toekomst voor zichzelf weggelegd binnen het bedrijf. „Hij is tijdens zijn sportopleiding CIOS in het bedrijf gaan werken met het idee dat hij verder wilde in de zaak.”

 

Na een studie arbeidsrecht en een korte carrière op een advocatenkantoor, besefte Odette echter ook dat haar toekomst toch bij het zwembad lag en besloten zij en haar broer om samen de partner van hun vader uit te kopen. „Hij was de R van R&A”, lacht Odette. „Dat staat voor Rob en Anton.”

 

Omdat geld lenen niet zo makkelijk bleek als ze hadden gehoopt klopten broer en zus ieder afzonderlijk bij bekenden aan voor een lening. Die persoonlijke manier van financiering is broer en zus goed bevallen. Ook hun nieuwste project, een eigen zwembad in Amersfoort, is deels gefinancierd door particuliere investeerders uit hun eigen omgeving. Een ander aanzienlijk deel werd geïnvesteerd via crowdfunding.

 

Het zwembad in Amersfoort, dat in september in gebruik wordt genomen, is de kroon op het werk van Onno en Odette die zich eind 2013 bij het bedrijf aansloten. De lessen van R&A zijn verder te volgen in Blaricum, Baarn en Amsterdam.

 

De samenwerking tussen de familieleden verloopt soepel. Ze verplaatsen zich gemakkelijk tussen de verschillende locaties en nemen ook allemaal verschillende rollen aan. „We geven alledrie zwemles”, vertelt Odette. „En verder houd ik me het meeste bezig met HR en het opzetten van nieuwe locaties. Mijn broer is druk met onze locatie in Amsterdam en mijn vader weer het meeste met onze andere locaties. Maar een echte rolverdeling hebben we niet.”

 

Een kantoor hebben de zwemschooleigenaren ook niet. Dat is een bewuste keuze vertelt Odette. „We werken het liefst tussen de mensen. We hebben op alle locaties een grote stamtafel waar we aan werken. Maar zodra er kinderen binnenkomen voor een les gaan onze laptops van tafel. Dan ligt alle aandacht bij hen. ”