donderdag 28 januari 2016 / De Financiële Telegraaf / Hans van Tilburg / DFT Grensverlegger Internationaal Ondernemen Telegraaf

Print / GRENSVERLEGGER

Grenzeloze voetbalwereld

,,Dit beroep kent geen grenzen.” Het werkterrein van Revien Kanhai, mede-eigenaar van sportmanagementbureau Forza Sports Group, strekt zich uit over de hele wereld. ,,Ik vertrek volgende week naar Ghana en was afgelopen maand in Brazilië en verschillende Europese landen.”

 

Kanhai en zijn partners Daan Kramp, Tim Vrouwe en Perry Overeem zijn gecertificeerd spelersmakelaar en vertegenwoordigen met hun bedrijf tientallen voetbalspelers en –coaches wereldwijd, zoals Jairo Riedewald en Marco van Basten. ,,Onze core business is het management van voetballers maar door het enorme netwerk dat we in de afgelopen jaren hebben opgebouwd komt er van alles op je af”, vertelt Kanhai. ,,Zo is mij laatst gevraagd om voor een Indiase zakenman op zoek te gaan naar een geschikte Europese club waar hij shirtsponsor van kan worden.”

 

,,Als voetbalmakelaar is je markt de hele wereld”, aldus de ondernemer. ,,De enige grenzen waar we mee te maken hebben is het feit dat in elk land de regelgeving over het managen en transfereren van voetballers anders is.”

 

Buitenlandse partners


Om hun voetballers goed bij te kunnen staan en uiteindelijk bij internationale topclubs onder te kunnen brengen, werken de mannen van Forza samen met buitenlandse partners. „Wij zoeken in elk land professionele partijen die we kunnen vertrouwen en kwaliteit waarborgen, om mee samen te werken. Natuurlijk ook omdat zij de markt in hun land als beste kennen”, zegt Kanhai. „Verder hebben we zelf goed contact bij veel en grote buitenlandse clubs. Een sterk netwerk in het buitenland is onmisbaar in dit vak.”

 

„Alles staat in dienst van onze spelers”, aldus Kanhai, „De begeleiding van onze cliënten vormt de hoofdmoot van ons werk.”

Nu de markt voor spelersmakelaars in Nederland is vrijgegeven - sinds april vorig jaar mag iedereen zich voetbalintermediair noemen - richt Forza zich echter ook op niches, zoals groeimarkten in het buitenland. "Ik ga komende week naar Ghana met afgevaardigden van Nederlandse en buitenlandse clubs naar de voetbalacademie die Piet de Visser, één van de grootste scouts van ons land, daar heeft opgericht. Wij zijn de intermediair tussen de talenten van de academie en die clubs. Zoals ik al zei: ons werk kent geen grenzen.”