woensdag 17 mei 2017 / De Financiële Telegraaf / Thijs Rooimans / DFT Familiebedrijf Ondernemen Telegraaf

Print / FAMILIEZAKEN

Gezin met bedrijf meegegroeid

Paul de Nooy en Anne-Marleen de Nooy-Hamming zijn getrouwd, ouders van drie jonge kinderen en runnen al jaren samen enkele succesvolle ondernemingen. Onlangs voegden zij een nieuwe startup toe: Skygate, producent en leverancier van betaalbare stalen binnendeuren.

 

Tijdens het runnen van De Betonfabriek - waar ze innovatief design ontwerpen van beton, zoals lampen en tafels – ontwaarde het echtpaar een groeiende vraag onder consumenten naar industriële draaideuren van staal en glas. „Maar die waren waanzinnig duur. We zijn op zoek gegaan naar een betaalbaar alternatief”, vertelt Paul. „En bieden de deuren nu aan in een standaard maat, model en kleur waardoor we ze voor minder dan de helft van de prijs kunnen leveren.”

 

Dat slaat aan. Het bedrijf, waar het echtpaar met zakenpartner Friso de Lange, voor het eerst afgelopen september mee naar buiten trad, heeft al meerdere aanvragen uit het buitenland binnen. Binnenkort wordt een grotere showroom betrokken, waar naast de producten van Skygate en de Betonfabriek ook de kindermeubeltjes van hun merk Minius te bewonderen zijn.

 

De zaken gaan goed en het combineren met een druk gezinsleven ook. „Een duidelijke rolverdeling is heel belangrijk”, gelooft Anne-Marleen. „En we vullen elkaar aan”, voegt Paul toe. „Ik ben goed in ideeën uitwerken en het opzetten van een traject. En Anne-Marleen is operationeel sterk en heeft oog voor detail.”

 

Dat privé en werk binnen een familiebedrijf in elkaar overlopen zien ze als pluspunt. „De flexibiliteit is groter dan als we voor een baas zouden werken. Onze showroom zit bewust in de buurt van ons huis. We waren al bezig met ondernemen toen de kinderen kwamen dus we zijn als gezin met onze bedrijven meegegroeid.”