dinsdag 12 januari 2016 / De Financiële Telegraaf / René Bouwman / DFT Ondernemen Starter Telegraaf

Print / STARTER VAN DE WEEK

Energieboost bij burn-out

Om werkstress te bestrijden wordt vaak geprobeerd de werkdruk in goede banen te leiden met bijvoorbeeld trainingen over timemanagement of het voorkomen van een burn-out.

 

Volgens Sabine Mur kun je echter beter investeren in het tegendeel; met haar Bureau voor Bevlogenheid geeft de organisatiepsychologe trainingen over gezond werken, vitaliteit en bevlogenheid.

 

„Ik werk graag vanuit de positieve psychologie”, vertelt Mur. „Ik werk al heel lang als psycholoog, trainer en adviseur op verschillende gebieden, maar dit onderwerp trok me zo erg dat ik afgelopen jaar besloot om voor mezelf te beginnen en me alleen nog maar bezig te houden met het verhogen van energie, plezier en prestaties bij professionals en organisaties.”


De onderneemster wordt met haar Bureau voor Bevlogenheid ingehuurd door bedrijven die verstandig willen omgaan met hoge werkdruk en continue veranderingen. Ze geeft ook trainingen aan zelfstandigen. „Mijn programma’s voor teams en professionals draaien allemaal om gezond werken en presteren onder deze uitdagende omstandigheden. Veel professionals willen beter presteren, energieker werken of meer voldoening en plezier ervaren in hun baan. Bevlogen mensen, zoals ik dat noem, presteren beter en stoppen op tijd om uit te rusten.”


De psychologe baseert haar trainingen op actuele theoretische kennis, die ze blijft bijspijkeren. „Ik volg heel veel trainingen en cursussen om mijn kennis aan te vullen. Ik daag mezelf uit door die opleidingen. Daarmee houd ik mijn werk leuk voor mezelf en blijf ik bevlogen”, lacht ze.


Mur merkt dat ze als onderneemster meer mensen ontmoet dan toen ze in loondienst was. „Daarbij gaat het ook om andere ondernemers in dit veld. Mijn netwerk wordt steeds groter. Als ik voor een groot traject gevraagd wordt, dan betrek ik hen erbij en omgekeerd. Dat vind ik geweldig.”


Ze geniet van de vrijheid die haar eigen onderneming haar geeft. „Ik vind het heerlijk om geen concessies te hoeven doen. Natuurlijk komt er heel veel op je af als startende ondernemer maar voor de dingen waar ik geen verstand van heb, zoals de administratie, maak ik gebruik van bedrijven of anderen die dat wel snappen”, lacht ze. „Ik maakte me vooraf ook wel zorgen over mijn inkomen, maar ik verdien inmiddels alweer net zoveel als toen ik nog in loondienst was.”