donderdag 25 oktober 2018 / De Financiële Telegraaf / Rob de Jong / DFT duurzaam lifestyle ondernemen ondernemer startup Telegraaf

Print / SOCIALE ZAKEN

Eerlijke design-kussens uit India

AMSTERDAM - Luxe artikelen die op een eerlijke en duurzame manier geproduceerd worden; daarmee willen Petra van Roon, Michiel van Heusden en actrice/filmmaakster Hanna Verboom zich onderscheiden binnen de designwereld. Met lifestylemerk Palais willen de ondernemers laten zien 'dat het ook anders kan'.


"In de modewereld zijn duurzaamheid en eerlijke productie inmiddels steeds normaler", aldus Verboom. "Maar binnen de interieurwereld zie je het nog heel weinig, en dat vinden we niet meer van deze tijd."
Dus sloegen de ondernemers hun handen ineen en lanceerden zij afgelopen maand Palais.

 

De eerste collectie bestaat uitsluitend uit kussens. De tweede collectie van het merk, die in het voorjaar wordt gelanceerd, zal onder meer worden uitgebreid met stoffen, kaftans en kimono's.


Voor de productie werken de ondernemers samen met ateliers in India. Van Heusden en Van Roon, die ervaring hebben met het opzetten van sociale ondernemingen met slachtoffers van mensenhandel in India, zullen met regelmaat in India te vinden zijn. Verboom is op meerdere vlakken nauw betrokken bij het neerzetten van het label.


Uiteindelijk hopen zij een breed lifestylemerk neer te zetten. Niet alleen in Nederland - waar hun producten bij de Bijenkorf en enkele luxe interieurwinkels verkrijgbaar zijn - maar ook over de grens. Door te groeien hopen ze niet alleen de designwereld te veranderen maar vooral het leven van de makers in India.

 

Verboom: "Werkgelegenheid creëren door de productie van prachtige producten met een goed verhaal, dat zou toch geweldig zijn?"