woensdag 28 augustus 2019 / De Financiële Telegraaf / Roel Dijkstra-Vlaardingen - Foto Dennis Wisse / DFT Duurzaam Food Ondernemen Startup Telegraaf

Print / HART VOOR DE ZAAK

Boodschappen in glazen potten

ROTTERDAM - Verpakkingsvrij leven en gemak zijn niet twee begrippen die vaak samengaan. De jonge ondernemers Martijn Bijmolt (27) en Jouri Schoemaker (28) van Puur Bezorgd willen daar verandering in brengen. Zij bezorgen boodschappen aan huis in glazen potten.


"Wij willen het aantrekkelijker maken voor mensen om duurzaam te leven", verduidelijkt Bijmolt. "Tegenwoordig willen veel mensen dat graag, maar ze willen er ook weer niet te veel moeite voor doen. Wij spelen daar op in."


Op de website van het bedrijf selecteer je je boodschappen, die vervolgens gratis thuis worden bezorgd met de elektrische bakfiets van het bedrijf. Je kunt per pot bestellen en zelf de maat kiezen. De eventuele lege verpakkingen die je in huis hebt, neemt de bezorger weer mee. Voor de potten betalen klanten statiegeld.


De ondernemers doen nu nog bijna alles zelf binnen het bedrijf, dat ze begin dit jaar oprichtten. "We vullen de potten handmatig in ons magazijn en brengen zelf de boodschappen rond, nu nog uitsluitend in Rotterdam", vertelt Bijmolt. "Uiteindelijk hopen we het vulproces te automatiseren en de bezorging uit te besteden zodat we kunnen uitbreiden naar andere steden." Op dit moment heeft het bedrijf de capaciteit om 250 klanten in Rotterdam te bedienen, maar de wachtlijst groeit.


Het assortiment bestaat voornamelijk uit houdbare producten die makkelijk in een pot of fles te bewaren zijn, zoals noten, zaden, rijst, pasta, thee, koffie, broodbeleg, olie en azijn. "Maar we zijn in gesprek met potentiële partners zodat we ook verse producten kunnen gaan leveren", aldus Bijmolt.