dinsdag 15 september 2015 / De Financiële Telegraaf / Hielco Kuipers / DFT Familiebedrijf Ondernemen Telegraaf

Print / FAMILIEZAKEN

Aangestoken met het bouwvirus

Marloes Gesman runt een showroom voor natuursteen en open haarden. Niet bepaald een onderneming die je in eerste instantie verwacht bij een 36-jarige vrouw met een opleiding commerciële economie. "Tja, mijn vader heeft me aangestoken met het bouwvirus", lacht ze.

 

Gesman werkt binnen haar Alphense bedrijf Nuovo Antico nauw samen met haar vader Gerard, die haar belangrijkste adviseur en klankbord is en met wie ze veel projecten samen doet. "Hij zit wel eens in de showroom omdat hij dat leuk vindt, maar in principe ben ik het gezicht van het bedrijf. Hij is op de achtergrond, zeker strategisch, heel belangrijk en veel klanten komen via hem."

De onderneemster en haar vader, die vroeger een aannemersbedrijf runde en tegenwoordig vooral nog wordt gevraagd voor bouwadvies, werden negen jaar geleden benaderd door de vorige eigenaar van de showroom of ze deze wilden overnemen. Het gaf Marloes de kans om invulling te geven aan haar droom om een eigen onderneming te starten.

De eerste jaren moest de onderneemster naar eigen zeggen nog alles leren. "In het begin besprak ik werkelijk alles met mijn vader. Bij elk project liet ik zien wat ik had bedacht en ontworpen voor de klant en keek mijn vader of dat bouwtechnisch wel klopte. Maar gaandeweg leer je en tegenwoordig heb ik hem steeds minder nodig", aldus Gesman. "Maar we bespreken nog steeds de belangrijke dingen met elkaar."

De samenwerking tussen vader en dochter kent weinig strubbelingen. "Het werkt heel goed tussen ons. Natuurlijk zijn we het wel eens niet eens met elkaar maar dat kunnen we snel loslaten. Als we een discussie hebben kunnen we die laten liggen zodra we in de privésfeer zijn, om het vervolgens de volgende dag weer op te pakken waar we geëindigd waren".

"Het is vooral superleuk om met familie te werken", vindt Gesman, wier broer een vastgoed onderhoudsbedrijf heeft en met wie ze ook regelmatig samenwerkt. "Soms doen we projecten met z'n drieën en hebben we 's ochtend vroeg een bouwvergadering in een tochtige keet met vieze koffie en gevulde koeken. Dat zijn toch onvergetelijke momenten?"