/4252.jpg
dinsdag 12 februari 2019 / De Financiële Telegraaf

Print / STARTER VAN DE WEEK

Veganistische online shop

Wie veganist is, moet goed opletten bij het winkelen. "Ook producten waarvan je het niet van verwacht, kunnen dierlijke bestanddelen bevatten", zegt Stephan Stegeman. Om dat probleem weg te nemen richtte hij samen met Kim van Langelaar en Alex Jansen het online veganistische warenhuis Shop Like You Give a Damn op.

/4251.jpg
donderdag 7 februari 2019 / De Financiële Telegraaf

Print / SOCIALE ZAKEN

'Luierafvalberg moet verdwijnen'

Wasbare luiers zijn veel makkelijker in gebruik dan veel mensen denken, meent Caroline Beelen. Met haar webwinkel BambooBaby wil de onderneemster zoveel mogelijk ouders over de streep trekken om het duurzame alternatief voor wegwerpluiers te gaan gebruiken.

/4248.jpg
dinsdag 5 februari 2019 / De Financiële Telegraaf

Print / FAMILIEZAKEN

'Klaar met het nomadische bestaan'

Arnold Sikking en Bernadette Kuijpers deden jarenlang ontwikkelingswerk in West-Afrika tot ze besloten het roer om te gooien. Zonder er ooit te zijn geweest, kochten ze via het internet een verlaten boerderij op een stuk grond in Slowakije. Tien jaar later runnen ze daar nog steeds kampeerboerderij Lazy.

/4244.jpg
donderdag 31 januari 2019 / De Financiële Telegraaf

Print / OP DE WERKVLOER

'Zorgen dat we flexibel zijn'

De honden van Renske en Jan van den Berg lopen regelmatig binnen bij het bedrijf. De viervoeters vormen dan ook het hart van de onderneming. Renske Natuurlijke Diervoeding is al 25 jaar specialist op het gebied van natuurlijke voeding voor honden en katten.

/4243.jpg
dinsdag 15 januari 2019 / De Financiële Telegraaf

Print / FAMILIEZAKEN

Plek om te ontmoeten en inspireren

Marjolein en Lonneke Deutekom hebben twee bedrijven samen. Naast hun communicatieadviesbureau She Knows How openden de zussen bijna drie jaar geleden bedrijfsverzamelgebouw Pand Raak.

/4242.jpg
dinsdag 8 januari 2019 / De Financiële Telegraaf

Print / FAMILIEZAKEN

Evenwichtige samenwerking

De focus van sieradenmerk Ana Dyla ligt bij kleinschalige, eerlijke en duurzame productie. De collectie wordt handgemaakt in kleine ateliers in Turkije. "En de edelstenen die wij gebruiken worden niet uit mijnen gehakt, maar los gewonnen', vertelt Sernur Tekin (47) die het label samen met haar zus Hatice (32) leidt.

/4241.jpg
donderdag 3 januari 2019 / De Financiële Telegraaf

Print / SOCIALE ZAKEN

Gasvrij koken, maar dan niet saai

Waarom zijn inductiefornuizen eigenlijk altijd gemaakt van zwart glas? Die vraag leidde Merel Philippart, op dat moment nog werkzaam bij het duurzame transitiebureau Squarewise, uiteindelijk tot de oprichting van haar eigen bedrijf Makus, waarmee ze inductieplaten met unieke prints en kleuren ontwikkelt.

/4240.jpg
dinsdag 18 december 2018 / De Financiële Telegraaf

Print / STARTER VAN DE WEEK

Nabestaanden ontzorgen

Na het overlijden van een dierbare moet er administratief veel worden geregeld. Abonnementen, contracten en accounts moeten worden opgezegd of overgezet op een andere naam. Closure neemt nabestaanden die rompslomp uit handen.

/4239.jpg
donderdag 13 december 2018 / De Financiële Telegraaf

Print / SOCIALE ZAKEN

Neus voor wijn en lekkere geuren

Een 100% natuurlijk parfum. Frances Shoemack kon het zes jaar geleden niet vinden. Zo ontstond het idee een eigen natuurlijk parfummerk te beginnen.

/4238.jpg
donderdag 6 december 2018 / De Financiële Telegraaf

Print / GRENSVERLEGGER

Van Afrika naar Europa

Nederlander Olivier van der Schroeff runt vanuit Kaapstad visueel communicatiebureau North VCA. Samen met zijn Zuid-Afrikaanse partners Mike Bond en Gavin Williams en een creatief team helpt hij klanten hun merk op een onderscheidende manier neer te zetten.

/4237.jpg
donderdag 29 november 2018 / De Financiële Telegraaf

Print / SOCIALE ZAKEN

Tandenborstels met een verhaal

Een tandenborstel van bamboe. Met dat duurzame alternatief voor het alomtegenwoordige plastic exemplaar probeert ondernemer Roger Nefkens zijn steentje bij te dragen aan een betere wereld.

/4234.jpg
dinsdag 20 november 2018 / De Financiële Telegraaf

Print / STARTER VAN DE WEEK

Buitenshuis voeden in stijl

Een speciale shawl met hippe prints waarmee borstvoedende vrouwen zich kunnen bedekken en een rustige omgeving kunnen creëren voor hun baby. Carolien Karthaus-Spoor en Evelyne Kadouch-Vergne willen daarmee het leven van jonge moeders verrijken.

/4230.jpg
donderdag 8 november 2018 / De Financiële Telegraaf

Print / GRENSVERLEGGER

Het echte Afrika ervaren

Een Nederlands reisbureau dat is gevestigd in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Charlie's Travels van oprichter Charles Witlox onderscheidt zich daarmee in de overvolle reisbranche.

/4229.jpg
donderdag 25 oktober 2018 / De Financiële Telegraaf

Print / SOCIALE ZAKEN

Eerlijke design-kussens uit India

Luxe artikelen die op een eerlijke en duurzame manier geproduceerd worden; daarmee willen Petra van Roon, Michiel van Heusden en actrice/filmmaakster Hanna Verboom zich onderscheiden binnen de designwereld. Met lifestylemerk Palais willen de ondernemers laten zien 'dat het ook anders kan'.

/4228.jpg
donderdag 18 oktober 2018 / De Financiële Telegraaf

Print / GRENSVERLEGGER

Kappersketen naar New York

Rob Peetoom dacht 50 jaar geleden bij de opening van zijn eerste kapperszaak al aan uitbreiding. Maar dat zijn naam ooit op de gevel van een zaak in New York zou prijken, had hij niet durven dromen.

/4227.jpg
dinsdag 2 oktober 2018 / De Financiële Telegraaf

Print / STARTER VAN DE WEEK

Vernieuwend boetiekhotel

Wie een kamer boekt bij Hotel Pistache, kan met een app de deuren van het hotel en de geboekte kamer openen. "Inchecken is niet meer nodig", vertellen eigenaressen Florianne Eshuis en Cathelijne van der Lande van het in maart geopende boetiekhotel.

/4225.jpg
donderdag 20 september 2018 / De Financiële Telegraaf

Print / SOCIALE ZAKEN

Variatie op eeuwenoud recept

Tempeh gemaakt van lupinebonen. Het is een product dat voor velen moet worden uitgelegd. Maar dat doen ondernemers Florian Rath en Daan Schillemans, die onder de naam Bumi het voedingsproduct ontwikkelden, met veel plezier.

/4226.jpg
donderdag 20 september 2018 / De Financiële Telegraaf

Print / GRENSVERLEGGER

Met sapbar naar New York

Guus Benning en Noah Boeken lieten zich voor hun bedrijf JuiceBrothers inspireren door de coldpressed juicebars die zij in New York zagen. Nu, vijf jaar later, hebben ze niet alleen zes vestigingen in Amsterdam, maar ook twee franchisevestigingen in datzelfde New York.

/4224.jpg
woensdag 12 september 2018 / De Financiële Telegraaf

Print / MKB Innovatie Top 100

Doorgelicht zonder afspraak

Wie in het ziekenhuis röntgenfoto's of een hartfilmpje wil laten maken, moet vaak wachten op een afspraak en vervolgens weer wachten op de uitslag. Dat kan anders, vonden ondernemer Erik Schoones en radioloog Gijs Keeren.

/4223.jpg
donderdag 6 september 2018 / De Financiële Telegraaf

Print / GRENSVERLEGGER

Altijd op zoek naar pareltjes

De producten van groothandel Van Verre komen overal vandaan. "Wij kopen eerlijke duurzame producten in van over de hele wereld", vertelt oprichtster Suzanne Mertens. "En we verkopen ze ook aan retailers wereldwijd. Onze klanten komen uit Tokio, Athene, New York, Nieuw Zeeland, noem het maar op."

Toon meer berichten